Băsescu: Guvernul e îndreptăţit să încerce să promoveze o lege a educaţiei care aduce reforma

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a văzut ambele forme ale legii educaţiei, iar în opinia sa Guvernul este absolut îndreptăţit în încercarea de a-şi promova legea care aduce într-adevăr reformă în sistem, el menţionând că nu în limba în care studiază minoritarii stă esenţa proiectului.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Guvernul e îndreptăţit să încerce să promoveze o lege a educaţiei care aduce reforma

Băsescu: Guvernul e îndreptăţit să încerce să promoveze o lege a educaţiei care aduce reforma (Imagine: Mediafax Foto)

Şeful statului a spus că face un efort uriaş în a încerca să convingă "politicul" că "stă în mâna lui" modernizarea statului.

"Modernizarea statului este cheia fundamentală pentru a face performantă şi economia. Un stat neperformant nu poate să aibă o economie performantă. Vreau să mai spun că pentru ca economia să fie performantă avem nevoie şi de educaţie, şi acum vin la un subiect la zi în dezbaterea politică. Am văzut ambele variante propuse şi consider absolut îndreptăţită poziţia Guvernului de a încerca să-şi promoveze legea care cu adevărat modernizează sistemul de educaţie", a adăugat Traian Băsescu, la ceremonia de marcare a 15 de activitate a Bursei de Valori Bucureşti, organizată la BNR.

"Nu în limba în care învaţă copiii minoritari stă chintesenţa legii, ci în pervertirea, în schimbarea, în întoarcerea actualului sistem de educaţie, care nu face decât să împingă generaţie după generaţie să memoreze, la un sistem de educaţie care să creeze tinerilor competenţe, pentru că de asta avem nevoie în economie. Să văd ce e în subsolul Argentinei, doar intru pe calculator, scriu pe Google «Argentina» şi văd şi câte tone de cărbune sau de păpădii se colectează pe zi. Nu am nevoie să mai memorez asta, avem nevoie de competenţe", a declarat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici