Băsescu: Hrebenciuc, Voiculescu, Tăriceanu şi Geoană pregătesc o nouă "lovitură de stat"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la B1TV, că Hrebenciuc, Voiculescu, Tăriceanu şi Geoană pregătesc o nouă "lovitură de stat" după alegeri, referindu-se la o eventuală nouă suspendare din funcţie a preşedintelui, dacă acesta nu va desemna, după alegeri, premierul stabilit de ei.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Hrebenciuc, Voiculescu, Tăriceanu şi Geoană pregătesc o nouă "lovitură de stat"

Băsescu: Hrebenciuc, Voiculescu, Tăriceanu şi Geoană pregătesc o nouă "lovitură de stat" (Imagine: Mediafax Foto)

Răspunzând unei întrebări, Băsescu a spus că suspendarea sa din funcţie, în 2007, a fost "o lovitură de stat mascată, îmbrăcată în propaganda specifică regimului trecut, dezinformarea populaţiei", organizată de cei care o pregătesc şi pe cea de după alegeri.

"Voiculescu, Hrebenciuc, Geoană, Tăriceanu sunt echipa care a stabilit deja", a susţinut el.

El a adăugat că ştie, încă de acum două luni, că Dan Voiculescu a spus că, după alegeri, şeful statului va fi din nou suspendat, pe motive constituţionale, dacă nu va pune un prim-ministru "stabilit de ei".

"Voiculescu a spus-o, că, dacă după alegeri nu pun un prim-ministru stabilit de ei, preşedintele să fie suspendat pe motivaţii constituţionale", a afirmat şeful statului.

Băsescu a susţinut că au existat întâlniri la care au participat "mai mulţi", la care s-ar fi stabilit acest scenariu, fără însă a fi semnate documente, pentru că "nu se semnează documente prin care se hotărăşte încălcarea grosolană a Constituţiei".

"Ce vă asigur, însă, este că nu se mai poate, pentru că nu voi mai tolera o lovitură de stat", a continuat Băsescu.

El a menţionat că există măsuri legale împotriva unor astfel de demersuri şi că, dacă va fi suspendat, nu va pleca de la Cotroceni şi se va adresa Curţii Constituţionale.

"Acum nu-i mai las, sunt instrumente de atac ale hotărârii Parlamentului. Sunt soluţii legale, constituţionale, adică, după ce Parlamentul votează, eventual, în frunte cu Voiculescu şi Geoană, suspendarea preşedintelui, nu plec de la Cotroceni, iau hotărârea şi o atac la Curtea Constituţională", a spus şeful statului.

Băsescu a menţionat că poate face compromis în interes public, cum a fost cazul negocierii cu PC şi PRM privind Pactul pentru educaţie şi includerea punctelor de vedere ale acestor partide în strategia care a rezultat, fapt care a dus, potrivit şefului statului, la alterarea calităţii acestui document. El a precizat însă că nu poate face compromisuri pentru "interese de gaşcă". Şeful statului a fost solicitat să dea un exemplu de interes de gaşcă, răspunzând: "Spre exemplu, să-l schimb pe Daniel Morar (n. red. - din funcţia de procuror-şef al DNA)".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici