Băsescu i-a acordat gradul de general de brigadă în retragere lui Mircea Ionescu-Quintus

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război, o serie de decrete de înaintare în grad, printre acestea numărându-se şi cel prin care lui Mircea Ionescu-Quintus i se acordă gradul de general de brigadă în retragere.

307 afișări
Imaginea articolului Băsescu i-a acordat gradul de general de brigadă în retragere lui Mircea Ionescu-Quintus

Traian Băsescu i-a acordat gradul de general de brigadă în retragere lui Mircea Ionescu-Quintus (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, şeful statului i-a acordat, prin decret, gradul de general de brigadă în retragere colonelului, în retragere, veteran de război, Frâncu Ion din Ministerul Administraţiei şi Internelor. De asemenea, generalul de brigadă în retragere Stoicescu Florică, din MAI, a fost înaintat la gradul de general-maior în retragere. Comandorului în retragere, veteran de război, Alexandru Leonov din Ministerul Apărării Naţionale i-a fost acordat gradul de general de flotilă aeriană în retragere.

Coloneilor în retragere, veterani de război, Vlaicu Mircea, Tudora Alexandru, Teodoriu Iosiv, Neagoe Ion, Ionescu-Quintus Mircea, Dobrescu Ion, Dimofte Ştefan, Cucu Ştefan, Cosma Eugen-Viorel şi Bărbulescu Mihail, toţi din ministerul Apărării, le-a fost acordat, de către preşedinte, gradul de general de brigadă în retragere.

De asemenea, contraamiralul de flotilă, în retragere, veteran de război, Tomescu Constantin din Ministerul Apărării fost înaintat în gradul de contraamiral în retragere.

Generalii de brigadă, în retragere, veterani de război, Stoleru Ilie, Ienceanu Vasile, Epuran Nicolae şi Bucur Constantin, toţi din Ministerul Apărării, au fost înaintaţi în gradul de general-maior în retragere.

Preşedintele a semnat înaintarea în gradul de general-locotenent în retragere pentru generalii-maior, în retragere, veterani de război, Pletos Dumitru şi Di-Cesare Ioan, toţi din Ministerul Apărării Naţionale şi decretul privind acordarea gradului de general de brigadă în retragere colonelui, în retragere, veteran de război, Simionescu Gheorghe din Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Liberalul Mircea Ionescu-Quintus, fost preşedinte al PNL, are 92 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici