Ponta, Corlăţean şi Stroe au discutat despre Schengen cu preşedintele Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu i-a chemat la Palatul Cotroceni pe premierul Victor Ponta, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, şi ministrul de Interne, Radu Stroe, pentru discuţii pe tema Schengen. Administraţia Prezidenţială informează că la consultările de la Cotroceni s-au discutat teme de politică externă, precum şi mandatele României pentru şedinţa COREPER din 6 martie şi pentru Consiliul JAI din 7 - 8 martie.

2433 afișări
Imaginea articolului Ponta, Corlăţean şi Stroe au discutat despre Schengen cu preşedintele Traian Băsescu

Băsescu i-a chemat la Palatul Cotroceni pe Ponta, Corlăţean şi Stroe, pentru discuţii despre Schengen (Imagine: Octav Ganea / MediafaxFoto)

Potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Traian Băsescu a avut, marţi, ora 11.00, la Palatul Cotroceni, "o serie de consultări, în conformitate cu Articolul 86 din Constituţia României", cu prim-ministrul Victor Ponta, cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi cu ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe.

"În cadrul consultărilor s-au discutat teme de politică externă, precum şi mandatele României pentru şedinţa Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi (COREPER) din data de 6 martie a.c. şi pentru Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din 7 - 8 martie a.c.", se menţionează în comunicat.

Băsescu a declarat, luni, că Germania nu este singura ţară care ar fi votat împotriva aderării României la Schengen în Consiliul JAI, menţionând că sunt cel puţin şapte state care s-ar fi opus în cazul unui vot.

Preşedintele susţine că "poziţia corectă" care ar trebui adoptată de autorităţi pe tema Schengen ar fi "să se ia notă şi să stabilim un alt termen în care să discutăm accesul în Schengen", adică fie septembrie, fie decembrie.

Traian Băsescu a mai spus că salută poziţia exprimată de premierul Ponta privind mandatul reprezentantului României în şedinţa Consiliului JAI din această săptămână pe tema intrării în Schengen.

În replică, premierul a declarat că ideea susţinută de Băsescu potrivit căruia cel puţin şapte state s-ar fi opus în cazul unui vot pentru aderarea României la Schengen reprezintă "o poveste" care nu există şi a arătat că poziţia statelor UE nu poate fi discutată "după bârfe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici