Băsescu, în 2006, la Şcoala politică a TSD: Nu puneţi mâna pe bani

Preşedintele Traian Băsescu, aflat, în 2006, la Şcoala politică a TSD, le-a transmis tinerilor social-democraţi sfaturi, subliniind că principala calitate a unui politician este capacitatea de a strânge voturi.

52 afișări
Imaginea articolului Băsescu, în 2006, la Şcoala politică a TSD: Nu puneţi mâna pe bani

Băsescu, în 2006, la Şcoala politică a TSD: Nu puneţi mâna pe bani (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)

Băsescu le-a precizat tinerilor social-democraţi că important nu este, pentru un politician, să aibă relaţii în judeţe pentru a negocia voturi, ci este încrederea pe care i-o acordă partidul şi capacitatea de a strânge voturi şi atenţia specială acordată modului în care este sprijinit cu fonduri în campanie.

"Nu puneţi mâna pe bani dacă vine cineva şi spune: «Uite, îţi dau un milion pentru campanie, trimite-l la trezorier!». În acest mod, la talk-show nu va putea nimeni să te sune să spună: «Uite, ţi-am dat bani în campanie, cum rămâne cu aranjamentul despre mânăria aia?»", a afirmat Băsescu.

El i-a sfătuit pe tinerii social-democraţi să nu facă în cariera lor compromisuri care le-ar putea fi imputate ulterior.

Referindu-se la principala calitate a unui politician, capacitatea de a strânge voturi, Băsescu le-a propus celor din TSD următorul test: "Duceţi-vă în staţia de autobuz şi aşeza-ţi-vă lângă un stâlp. Dacă lumea vă recunoaşte şi vă întreabă «Ce mai faceţi, domnul consilier sau domnul deputat», atunci asta contează cel mai mult, nimic altceva nu are importanţă", a spus Băsescu.

O înregistrare video în care liderul PSD Mircea Geoană apare luând bani de la o persoană, care ar solicita în schimb obţinerea unui loc eligibil în alegeri, a fost postată pe Internet.

În înregistrare, Geoană apare luând un teanc cu bani de la o persoană care nu apare în film, văzându-se doar mâna care îi dă banii.

Geoană apare aşezat, acesta ia banii, dar nu spune nimic.

În schimb pe înregistrare se aude o persoană, care după voce ar fi o femeie. Secvenţa primirii banilor de către Geoană apare de două ori, însă vocea feminină se aude cursiv.

Aceasta spune: "Eu am aici 5.000 de euro, contribuţia mea la campanie. Dar, mă rog, vă ajută pe dumneavoastră acum, dar asta e contribuţia mea în pregătirea unui loc eligibil. Îmi cer scuze că sunt aşa. Am crezut că am şi eu un plic".

Înregistrarea durează 18 secunde, iar atât imaginea, cât şi sonorul sunt de slabă calitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici