Băsescu: În 7 zile vom trimite CE o propunere de modificare a legii achiziţiilor publice

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, luni, la Bruxelles, la finalul întâlnirii cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barosso, că în următoarele 7 zile, România va trimite Comisiei o propunere de modificare a legii achiziţiilor publice, pentru eficientizarea accesării fondurilor UE.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: În 7 zile vom trimite CE o propunere de modificare a legii achiziţiilor publice

Băsescu: În 7 zile vom trimite CE o propunere de modificare a legii achiziţiilor publice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Traian Băsescu a declarat în conferinţa de presă organizată la finalul întâlnirii cu preşedintele CE, Jose Manuel Durao Barosso, la care a participat şi premierul Emil Boc, că pentru el, ca şef al statului şi pentru noul premier şi noii membrii ai Cabinetului, era foarte important un contact cu preşedintele CE, pentru ca obiectivele noului guvern să fie bine cunoscute Comisiei Europene.

El a precizat că una dintre preocupările şi motivaţiile pentru care a avut loc întâlnirea a fost "utilizarea mai eficientă a fondurilor europene, din punctul de vedere al scurtării perioadelor de evaluare şi aplicare a acestora, astfel încât "să existe un corespondent între acţiunea CE de a reduce timpul de evaluare a proiectelor transmise de România de la 87 la 30 de zile, şi să existe un corespondent şi în legislaţia românească, care să ne permită să scurtăm timpul de accesare a fondurilor de la aproape 90 de zile la 30".

"În timpul cel mai scurt, în următoarele şapte zile, vom trimite o propunere de modificcare a legii achiziţiilor publice, pentru că această lege fost discutată cu CE înainte de a deveni membru al UE", a adăugat şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici