Băsescu: Într-un stat caracterizat prin neutralitate, Guvernul nu negociază cu grupuri de interese

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la un eveniment organizat de Camera de Comerţ Americană, la care a participat şi premierul Tăriceanu, că, în viziunea sa, într-un stat neutru, Parlamentul nu legiferează în favoarea unora, iar Guvernul nu negociază cu grupuri de interese.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Într-un stat caracterizat prin neutralitate, Guvernul nu negociază cu grupuri de interese

Băsescu: Într-un stat caracterizat prin neutralitate, Guvernul nu negociază cu grupuri de interese (Imagine: Mediafax Foto)

În discursul rostit, şeful statului şi-a prezentat viziunea în legătură cu ceea ce trebuie să fie un stat modern. Potrivit preşedintelui, statul trebuie să fie transparent, predictibil, să ofere egalitate de şanse şi să se caracterizeze prin neutralitate.

Băsescu a spus că, într-un astfel de stat, caracterizat prin neutralitate, "Parlamentul nu trebuie să legifereze în favoarea unora şi în defavoarea altora" şi, de asemenea, "Guvernul nu trebuie să negocieze cu grupuri de interese în dauna cetăţenilor".

Preşedintele Băsescu a mai spus că, într-un astfel de stat, funcţionarii nu trebuie să-şi facă datoria faţă de cetăţeni doar dacă sunt stimulaţi prin bacşiş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici