Băsescu, invitat de preşedintele PPE la Congresul formaţiunii: Nu sunt de acord cu impunerea cotelor

Traian Băsescu a declarat, marţi, că va participa la Congresul PPE, ca invitat al preşedintelui formaţiunii, menţionând că va susţine că nu este de acord cu impunerea cotelor pentru repartizarea migranţilor şi le va transmite comisarilor că finanţarea pentru Republica Moldova trebuie continuată.

576 afișări
Imaginea articolului Băsescu, invitat de preşedintele PPE la Congresul formaţiunii: Nu sunt de acord cu impunerea cotelor

Băsescu, invitat de preşedintele PPE la Congresul formaţiunii: Nu sunt de acord cu impunerea cotelor

"Vreau să ştiţi că, acolo, nu particip împreună cu delegaţia Mişcării Populare. Sunt invitat special al preşedintelui PPE, a domnului Daul, în calitate de fost şef de stat, care a participat la întâlnirile PPE", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, adăugând că vrea să îndepărteze speculaţiile potrivit cărora şi-ar prezenta o candidatură în PPE.

Băsescu a mai afirmat că în cadrul întâlnirii PPE va explica, "în mod categoric", că nu este de acord cu impunerea cotelor pentru repartizarea migranţilor, adăugând că această măsură stimulează venirea de migranţi în Europa, în condiţiile în care UE are 23 de milioane de şomeri, preponderent tineri.

"Obiectivul meu, cu ocazia acestei întâlniri, este să explic, în mod categoric, că nu considerăm potrivită politica lansată de Consiliul European şi acceptată de Parlamentul European a cotelor pentru repartizarea migranţilor pe teritoriul UE, eu considerând că acest lucru nu face decât să stimuleze venirea de migranţi în Europa, în condiţiile în care UE are 23 de milioane de şomeri, preponderent tineri", a spus el.

Traian Băsescu a mai spus că un alt "subiect major" pe care îl va aduce în atenţia comisarilor europeni este necesitatea continuării finanţării pentru Republica Moldova.

"Al doilea subiect major pentru mine este să-i informez pe comisarii europeni legat de situaţia din Republica Moldova, cu mesajul că Republica Moldova nu trebuie pusă într-un con de umbră, că finanţarea trebuie continuată şi că ce se întâmplă acum în Republica Moldova nu este o situaţie în care UE să facă un pas înapoi, ci UE să facă, în continuare,
paşi înainte către Republica Moldova", a subliniat Băsescu.

Potrivit fostului şef de stat, asigurarea finanţării pentru Republica Moldova de către UE se impune pe de-o parte pentru stabilizarea situaţiei şi, pe de altă parte, "pentru a-i convinge pe românii din Republica Moldova că Europa este o soluţie pentru ei şi nu sloganurile rusofonilor care vor Republica Moldova în Uniunea Euro-Asiatică".

Traian Băsescu a mai afirmat că va avea, cu ocazia reuniunii PPE, mai multe întâlniri, respectiv cu preşedintele PPE Joseph Daul, cu ministrul de Interne italian, precum şi cu comisarii pentru Extindere şi pentru Migraţie.

Congresul PPE urmează să aibă loc, în perioada 21-22 octombrie, la Madrid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici