Băsescu, invitat de Putin în Rusia

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu să viziteze Rusia, a anunţat secretarul de presă al Kremlinului, Alexei Gromov, citat de RIA Novosti.

119 afișări
Imaginea articolului Băsescu, invitat de Putin în Rusia

Băsescu, invitat de Putin în Rusia (Imagine: Mediafax Foto)

Preşedintele rus a participat, joi, la dineul oferit de către şeful statului român omologilor săi din NATO.

Cu acest prilej, cei doi preşedinţi au avut o conversaţie în cursul căreia au stabilit să aibă, vineri, o întâlnire bilaterală.

"În plus, preşedintele Putin l-a invitat pe Traian Băsescu să viziteze Rusia", a declarat Alexei Gromov, conform sursei citate.

Preşedinţii Federaţiei Ruse şi României, Vladimir Putin şi, respectiv, Traian Băsescu, vor avea, vineri, la ora 13.00, o întâlnire bilaterală, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din cele două delegaţii.

Vizita lui Vladimir Putin la Bucureşti este prima a unui şef de stat rus în România după 1990.

Vineri, va avea loc Consiliul NATO-Rusia, la care va participa liderul rus.

Participarea sa la summit a fost incertă până în ultimul moment, deşi, în urmă cu aproape o lună la NATO s-a primit confirmarea prezenţei sale la Bucureşti.

La summitul Alianţei de la Riga, din 2006, Vladimir Putin şi-a contramndat sosirea în ultimul moment, invocând probleme "organizaţionale", după cum declara un reprezentant al Kremlinului.

Mandatul prezidenţial al lui Putin se încheie în luna mai, când va fi preluat de către Dmitri Medvedev. După summit, Putin are programată o întrevedere la Soci cu omologul său american George W. Bush.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici