Băsescu, judecătorilor CC: Veţi avea de luat decizii importante pentru ieşirea României din criză

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, miercuri, judecătorilor CC prezenţi la ceremonia de învestitură în funcţie a lui Petre Lăzăroiu, că le urează succes în activitate în contextul în care, în perioada următoare, vor avea de luat "decizii importante" legate de ieşirea României din criza economică.

31 afișări
Imaginea articolului Băsescu, judecătorilor CC: Veţi avea de luat decizii importante pentru ieşirea României din criză

Băsescu, judecătorilor CC: Veţi avea de luat decizii importante pentru ieşirea României din criză (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Petre Lăzăroiu şi-a depus jurământul, la Palatul Cotroceni, pentru mandatul de nouă ani de judecător la Curtea Constituţională. La eveniment au participat preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Roberta Anastase şi Mircea Geoană, dar şi cinci dintre judecătorii CC, printre care şi preşedintele interimar, Ion Predescu.

"Doresc mult succes tuturor judecătorilor Curţii Constituţionale, mai ales că, în mod cert, în perioada următoare, veţi avea de luat decizii extrem de importante pentru ieşirea din criză a României. Oricum, profit de această ocazie pentru a vă mulţumi pentru activitatea dumneavoastră în primul meu mandat şi în începutul celui de-al doilea mandat", le-a spus Băsescu judecătorilor CC prezenţi la Cotroceni.

El i-a urat succes şi lui Petre Lăzăroiu în mandatul de nouă ani pe care acesta îl are de îndeplinit.

Preşedintele a menţionat că în această perioadă nu a putut să nu se grăbească în ceea ce priveşte desemnarea din partea Preşedinţiei a unui judector la CC.

"Aş fi vrut să avem trei judecători pentru Curtea Constituţională, pentru depunerea jurământului. Cred că dificultăţile care există în Parlament pentru desemnarea celorlalţi doi judecători nu-mi permit să mai întârzii nominalizarea din partea preşedintelui. Ca atare, domnule profesor, vă doresc mult succes în mandatul, de data aceasta de nouă ani, pe care-l veţi avea", a declarat Traian Băsescu.

După încheierea festivităţii, Traian Băsescu şi Mircea Geoană au purtat un dialog cu judecătorii CC prezenţi.

Guvernul şi-a asumat răspunderea în legătură cu măsurile anticriză care prevăd, în principal, scăderea pensiilor cu 15% şi a salariilor publice cu 25%.

În replică, PSD a depus o moţiune de cenzură, în legătură cu care Parlamentul se va exprima, săptămâna viitoare, prin vot.

PSD şi PNL au anunţat că vor ataca la Curtea Constituţională măsurile Guvernului dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici