Băsescu, la Cotroceni către Verestoy, Marton şi Kelemen: Aţi scăpat

Întâlnirea dintre şeful statului şi reprezentanţii UDMR a început joi la Cotroceni, la începutul discuţiilor şeful statului spunându-le acestora, râzând "Aţi scăpat", referindu-se la rezultatul obţinut de Uniunii la euroalegeri.

4 afișări
Imaginea articolului Băsescu, la Cotroceni către Verestoy, Marton şi Kelemen: Aţi scăpat

Băsescu, la Cotroceni către Verestoy, Marton şi Kelemen: Aţi scăpat

Delegaţia UDMR este formată din Verestoy Attila, Marton Arpad şi Kelemen Hunor. "Aţi scăpat", le-a spus Băsescu râzând celor trei în momentul în care a intrat în sala unde au loc discuţiile. Şeful statului le-a spus reprezentanţilor UDMR că este interesat de punctul lor de vedere în legătură cu votul uninominal majoritar şi cu pactul pentru educaţie.

Kelemen Hunor a spus că doreşte să înceapă discuţiile "cu subiectul mai dificil, pentru că astfel pot să ajungi mai repede la o concluzie în legătură cu subiectul mai dificil". El a continuat spunând că acest subiect cel legat de pactul pentru educaţie.

Potrivit lui Kelemen Hunor, invitaţia adresată partidelor pe această temă de către şeful statului este "o iniţiativă binevenită, care poate fi un punct de plecare pentru discuţii ulterioare şi chiar pentru un pact".

El a mai precizat că UDMR regretă că din componenţa comisiei prezidenţiale pentru educaţie care a elaborat documentul pe baza căruia urmează să se elaboreze proiecte de legi pentru reformarea educaţiei nu a făcut parte şi un specialist în problema predării limbii naţionale către minorităţi. Din acest punct de vedere, documentul comisiei este deficitar, potrivit lui Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici