Băsescu la Focşani: Vă doresc să trăiţi într-o ţară cu mai mult respect pentru Ziua Unirii

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Focşani, la manifestările de Ziua Unirii, că vine aici în fiecare an din respect pentru istorie, şi nu pentru voturi sau aplauze şi "nici măcar pentru fluierături", el dorindu-le oamenilor ca la anul să trăiască într-o ţară care respectă Ziua Unirii.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu la Focşani: Vă doresc să trăiţi într-o ţară cu mai mult respect pentru Ziua Unirii

Băsescu la Focşani: Vă doresc să trăiţi într-o ţară cu mai mult respect pentru Ziua Unirii (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Vin din respect pentru istorie, pentru un moment constitutiv al statului român modern şi vin să arăt respectul meu urmaşilor celor care au făcut Unirea", a spus preşedintele.

El a susţinut că cel mai important lucru este să arătăm respect pentru istorie şi petru noi.

"Atât timp cât noi nu putem respecta momentele din istorie, nu putem pretinde altora să le respecte", a afirmat şeful statului.

El a spus că, dincolo de patimi, de dorinţe, de interesul fiecăruia dintre noi, esenţa acestei zile este legată nu numai de istorie, ci şi de viitor.

"Niciodată un stat nu-şi poate prefigura fericit viitorul fără şcoală, de aceea unul dintre elementele esenţiale este legat de reforma educaţiei", a spus Băsescu, adăugând că România nu poate să devină prosperă fără oameni competenţi.

Preşedintele a mai afirmat că niciodată o ţară nu poate consuma mai mult decât produce şi că de aceea unul dintre cele mai importante obiective ale României este propria ei modernizare.

Acesta a mai spus că o ţară cu o Constituţie neclară, care nu creează instituţii flexibile este o ţară care nu poate evolua pozitiv şi de aceea în perioada următoare una dintre obligaţiile esenţiale este reviziurea Constituţiei.

"Vă doresc la anul să trăiţi într-o ţară puţin mai modernă, într-o ţară cu mai mult respect pentru Ziua Unirii", şi-a încheiat preşedintele discursul.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, luni, în jurul orei 15.40, în Piaţa Teatrului "Maior Gheorghe Pastia" din Focşani, unde au loc manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor, el fiind primit de mulţime cu huiduieli, ca şi la Iaşi.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni dimineaţă, şi la manifestările de la Iaşi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor.

Şeful statului a fost huiduit puternic şi fluierat de mulţime încă de când şi-a făcut apariţia în Piaţa Unirii din Iaşi, atât în momentul în care i-a fost prezentat onorul şi a fost intonat imnul de stat, cât şi pe parcursul discursului pe care l-a ţinut în faţa celor peste o mie de persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici