Băsescu, la întâlnirea cu PSD: Mi-aş dori ca Marian Sârbu să fie ministru în viitorul Guvern

Şeful statului le-a spus liderilor PSD, miercuri, la consultările de la Cotroceni, să analizeze propunerea de a participa la Guvern de uniune naţională, el menţionând în discuţii că şi-ar dori ca Marian Sârbu să fie ministru în viitorul Cabinet şi subliniind că obiectivul său este un Guvern sigur.

20 afișări
Imaginea articolului Băsescu, la întâlnirea cu PSD: Mi-aş dori ca Marian Sârbu să fie ministru în viitorul Guvern

Băsescu, la întâlnirea cu PSD: Mi-aş dori ca Marian Sârbu să fie ministru în viitorul Guvern (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Băsescu a invitat PSD să analizeze posibilitatea de a participa la un Guvern de uniune naţională, în cele două zile în care el va fi plecat din ţară, la Copenhaga.

Invitaţia a fost făcută de şeful statului ca replică la afirmaţia liderului PSD, Mircea Geoană, care a apreciat că formula în care noul Guvern va fi "securizat" (în sensul de asigurare a unei majorităţi stabile, n.r.) pe tipicul Cabinetului Boc este "foarte proastă" pentru ţară.

Băsescu a precizat, totodată, că doreşte o formulă guvernamentală amplă, el optând pentru "securizarea" noului Guvern.

Şeful statului a folosit termenul de "securizare"" a noului Guvern în condiţiile în care a explicat că a avut două experienţe "neplăcute", el făcând referire la un premier desemnat care, după doi ani, a considerat că e bine să rămână singur la guvernare şi la un partid care, din motive electorale, a ieşit de la guvernare şi a "trântit" Guvernul. Băsescu nu a făcut nicio nominalizare când a enunţat aceste situaţii.

"Optez pentru un Guvern sigur", a spus Băsescu.

El a precizat că va respecta votul electoratului şă că va cere partidelor să se implice.

În acest context, a precizat că şi l-ar dori pe social-democratul Marian Sârbu ministru al Muncii în viitorul Executiv.

El a subliniat că nu exclude posibilitatea de a avea un Guvern de uniune naţională, pentru o perioadă de un an, având în vedere că alegerile parlamentare sunt în 2012.

"Grija mea este să securizez Guvernul", a subliniat Băsescu.

Şeful statului a primit replica liderul PSD, Mircea Geoană, care i-a transmis că, dacă a securiza echivalează cu întoarcerea la PDL, atunci al doilea mandat al lui Băsescu va fi comparabil cu primul.

Delegaţia PSD a optat, în discuţiile cu şeful statului, pentru un Guvern cu o majoritate cât mai largă, apreciind că liderul PNL, Crin Antonescu, ar putea fi premierul susţinut de această majoritate. În acest context, liderul PSD, Mircea Geoană, a vorbit de reconcilirea naţională la care făcea referire şeful statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici