Băsescu, la Romexpo, a botezat un miel "Trăienică"

Preşedintele Băsescu a botezat, duminică, "Trăienică" un miel pe care-l ţinea în braţe un particpant la expoziţia Indagra Farm organizată la Romexpo, şeful statului vizitând, la complexul expoziţional, şi târgul de turism, unde, la standul organizat de CJ Vrancea, a fost întâmpinat cu vin şi caş.

76 afișări
Imaginea articolului Băsescu, la Romexpo, a botezat un miel "Trăienică"

Băsescu, la Romexpo, a botezat un miel "Trăienică" (Imagine: George Noaptes/Mediafax Foto)

În cursul vizitei la Indagra, Băsescu a fost invitat de un participant să boteze un miel, de culoare neagră, preşedintele răspunzând rapid solicitării. "Cum să se cheme?! Trăienică! Măi, Trăienică! Ce faci, măi? Tizule!", a spus Băsescu, râzând.

Şeful statului a vizitat, duminică, la Romexpo, şi standul organizat de Consiliul Judeţean Vrancea în cadrul Tîrgului de Turism al României.

Băsescu s-a arătat impresionat de modul în care sunt promovate tradiţiile, obiceiurile şi vinurile vrâncene realizate de micii producători şi a felicitat Consiliul Judeţean pentru promovarea pe care o face regiunii în cadrul târgului de turism.

Şeful statului a luat o sticlă de vin şi a prezentat-o ziariştilor care îl însoţeau. "Promovaţi-i şi voi pe micii producători", le-a cerut şeful statului.

Băsescu şi soţia sa, Maria Băsescu, au fost întâmpinaţi la standul organizat de Consiliul Judeţean Vrancea cu caş afumat de Negrileşti şi cu vin produs de mici proprietari de vii din Vrancea. Băsescu s-a declarat impresionat atât de zona de degustări de vinuri, cât şi de camera ţărănească, ambele organizate de Consiliul Judeţean Vrancea.

În zona de degustare, şeful statului a fost atras de o piesă de muzeu expusă, prin care se aduna mustul, precizînd că şi părinţii săi au avut o astfel de piesă acasă.

Preşedintele a vizitat şi camera ţărănească, despre care a spus că reprezintă o copie fidelă a caselor ţărăneşti de altă dată.

La plecare, Traian Băsescu a primit cadou o sticlă de vin de vinotecă, cu un soi celebru din podgoria Odobeşti.

Standul organizat de Consiliul Judeţean Vrancea este format dintr-o cameră ţărănească şi o cramă de vinuri vrâncene cu o zonă de degustare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici