Băsescu le-a reproşat ambasadorilor că nu au reuşit să aducă o agenţie a UE la Bucureşti

Preşedintele Traian Băsescu le-a reproşat ambasadorilor români, miercuri, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, faptul că România a ratat "şansa" de a aduce Agenţia de Reglementare în Energie la Bucureşti, atenţionându-i că anul viitor va fi înfiinţată o nouă agenţie la nivel european.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu le-a reproşat ambasadorilor că nu au reuşit să aducă o agenţie a UE la Bucureşti

Băsescu le-a reproşat ambasadorilor că nu au reuşit să aducă o agenţie a UE la Bucureşti (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Aici am să vorbesc însă şi de un rateu pe care îl reproşez diplomaţiei româneşti: ratarea şansei de a aduce o agenţie europeană în România şi este vorba de Agenţia pentru Reglementare în Energie. Reacţia, fiind întârziată, nu a mai putut fi gestionată decât la nivel de şef de stat şi prea târziu, a făcut să ratăm şansa de a avea Agenţia de Reglementare în Energie la Bucureşti", a afirmat miercuri şeful statului în cadrul reuniunii anuale a diplomaţiei române.

Traian Băsescu le-a spus ambasadorilor ca pe viitor să nu se mai se întâmple astfel de incidente.

"Practic noi am declanşat procesul de a ne strânge aliaţii pentru un vot în favoarea României când deja celelalte două state cu care ne-am trezit într-un târziu să concurăm, îşi asiguraseră susţinerea pentru că România nu făcuse nicio ofertă încă sau nu solicitase niciun fel de sprijin şi diplomaţii de pe Europa ştiu foarte bine acest lucru, ca şi cei din Centrală", a mai precizat preşedintele.

Şeful statului le-a cerut diplomaţilor să nu mai fie ratată următoarea oportunitate de a aduce o agenţie europeană în România.

"Este un obiectiv major. Din câte ştiu, anul viitor trebuie să apară încă o nouă agenţie şi vreau să fim pregătiţi ca România să facă oferta corespunzătoare pentru ca o agenţie europeană să aibă sediul în România", a subliniat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici