Băsescu: M-am simţit umilit când am aflat despre înţelegerea PDL-PRM

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la TVR, că s-a simţit umilit când a aflat din presă despre înţelegerea dintre PRM şi PDL şi că o astfel de înţelegere nu trebuia făcută când era vorba despre Corneliu Vadim Tudor.

25 afișări
Imaginea articolului Băsescu: M-am simţit umilit când am aflat despre înţelegerea PDL-PRM

Băsescu: M-am simţit umilit când am aflat despre înţelegerea PDL-PRM (Imagine: Mediafax Foto)

Băsescu a amintit de atitudinea lui CV Tudor la prezentarea în Parlament a Raportului de condamnare a comunismului, precum şi de atacurile liderului PRM la adresa sa şi a familiei sale, în revista "România Mare".

"Este un aranjament clasic, se negociază locurile în Birourile Permanente şi la Cameră şi la Senat, dar nu trebuia făcut atunci când era vorba de Vadim Tudor, pentru că eu m-am simţit umilit când am aflat din presă că s-a făcut acest aranjament. M-am simţit umilit pentru că o să îmi fie foarte greu să uit ce a făcut când preşedintele României, nu Traian Băsescu, a fost în Parlament şi a prezentat Raportul despre comunism, e foarte greu să uit că i-am fost actor principal de denigrare în România Mare de când mă ştiu, şi eu şi soţia şi copiii mei. Dacă pe alţii nu i-a durut, e treaba lor", a spus Băsescu.

Şeful statului a confirmat că a avut luni o discuţie explicativă cu liderii PDL pentru ca aceştia să îi dea "nişte argumente pentru care merita" să se facă acest aranjament.

"Nu s-a făcut înţelegerea între partide, ci cu o persoană şi este anormal că s-a făcut acest aranjament. Nu trebuia făcut!", a spus Traian Băsescu.

El a ţinut să repete faptul că nu a avut nicio legătură cu înţelegerea dintre cele două formaţiuni.

Liderul PDL Emil Boc a declarat, într-o conferinţă de presă, că lideri ai formaţiunii liberal-democrate

s-au întâlnit, luni, cu preşedintele Traian Băsescu

pentru a-i da explicaţii în legătură cu înţelegerea cu PRM, dar şeful statului nu a acceptat argumentele prezentate.

În urmă cu o săptămână, PDL a decis să cedeze PRM o funcţie de vicepreşedinte al Senatului, post care va să fi ocupat de Corneliu Vadim Tudor. În schimbul funcţiei de vicepreşedinte al Senatului, PDL primind de la PRM câte un post de secretar al Camerei Deputaţilor şi Senatului şi preşedinţia Comisiei economice a Senatului.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, în aceeaşi zi, că nu au existat niciun fel de contacte între el şi vreun lider politic sau vreun partid politic, inclusiv PDL, pe tema funcţiilor din Senat şi a făcut apel la partide să nu îl implice în "campania electorală prematură".

Băsescu a declarat, vineri, că nu a avut nicio legătură cu desemnarea lui CV Tudor ca vicepreşedinte la Senat şi nicio consultare cu vreun partid, nici măcar cu PDL, precizând că nu se ocupă cu lucruri mărunte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici