Băsescu: Mai există în Parlament 5% din fostul activ al PCR, influenţa este minoră

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la întâlnirea cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa, că în Parlament mai există 5% din fostul activ PCR şi că deja influenţa lor este minoră.

45 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mai există în Parlament 5% din fostul activ al PCR, influenţa este minoră

Băsescu: Mai există în Parlament 5% din fostul activ al PCR, influenţa este minoră (Imagine: Mediafax Foto)

"Generaţia despre care vorbiţi în mare parte este o generaţie care nu mai are acces la putere. V-o spun cu responsabilitate. Că mai există în Parlament 5% din fostul activ al PCR, mi se pare că deja am intrat pe un trend care nu mai poate fi dat înapoi, iar influenţa lor este minoră deja. (…) Dacă nu s-a făcut ce trebuia să se facă în '90, în 2009 parcă a ne mai întoarce este prea mult", a spus şeful statului, Traian Băsescu.

El a continuat afirmând că, din punct de vedere politic, s-a făcut tot ceea ce trebuia, amintind de Raportul Tismăneanu şi de condamnarea comunismului în Parlament.

"Acum a venit vremea istoricilor şi mie mi se pare cel mai important lucru să se scrie adevărat despre istoria celor 50 de ani. Nu sunt un pacifist fără rezerve, dar nu ştiu dacă este mai important să condamnăm decât să scriem adevărul despre epoca comunistă", a mai spus Băsescu.

De asemenea, el a criticat faptul că Legea lustraţiei nu este operabilă.

"Ştiţi foarte bine că există în Parlament o Lege a lustraţiei care nu poate fi trecută pentru că este anticonstituţională. Din păcate, aşa s-a scris Constituţia", a spus şeful statului.

Traian Băsescu a reamintit totodată de deschiderea arhivelor PCR şi de faptul că cele ale Securităţii au fost predate CNSAS.

Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Paris, Gabriel Pecheanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici