Băsescu: Mecanismele create în anii '90 privind conflictele îngheţate au dus la conservarea acestora

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că mecanismele create la începutul anilor 1990 în cazul conflictelor îngheţate nu au făcut decât să conserve conflictele şi au dat timp liderilor autonomişti pentru a crea instituţii de stat.

13 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mecanismele create în anii '90 privind conflictele îngheţate au dus la conservarea acestora

Băsescu: Mecanismele create în anii '90 privind conflictele îngheţate au dus la conservarea acestora

Preşedintele a precizat că a susţinut acest lucru în intervenţia sa în cadrul Consiliului european de la Bruxelles.

El a subliniat că aceste mecanisme, fie că au fost create prin intermediul Consiliului de Securitate sau al OSCE, au "prezervat conflictele" şi au dat timp pentru crearea unor instituţii statale.

Preşedintele Băsescu a precizat că România a propus discutarea unui pachet întreg referitor la conflictele îngheţate.

Potrivit şefului statului, aceste conflicte, chiar dacă au motive diferite, au un fond comun - "afectează integritatea, suveranitatea teritorială, violează frontierele".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici