Băsescu: Mesajul raportului MCV este "Nu vă jucaţi cu statul de drept, reveniţi-vă în abordarea politicienilor"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că mesajul pe care îl transmite raportul MCV este: "Nu vă jucaţi cu statul de drept, v-au rezistat instituţiile, dar reveniţi-vă în abordarea politicienilor", susţinând că nu mai sunt anii '47 - '48 când "comuniştii se instalau cu ghioaga la putere".

418 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mesajul raportului MCV este "Nu vă jucaţi cu statul de drept, reveniţi-vă în abordarea politicienilor"

Băsescu: Mesajul raportului MCV este "Nu vă jucaţi cu statul de drept, reveniţi-vă în abordarea politicienilor" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Vin la partea negativă a raportului care, trebuie să recunosc, este aparent o contradicţie: să apreciezi pozitiv aceste instituţii (n.r. - DNA, ICCJ, ANI, Parchetul General) care ţin de statul de drept şi pe de altă parte să pui sub semnul întrebării funcţionarea statului de drept, dar realităţile verii anului 2012 n-au putut fi evitate şi mesajul pe care îl dă acest raport este - nu vă jucaţi cu statul de drept, v-au rezistat instituţiile, dar reveniţi-vă în abordarea politicienilor, în abordarea pe care o aveţi ca oameni politici", a spus Traian Băsescu.

El a mai spus că nu mai este vremea anilor 1947 - 1948 "când cu ghioaga comuniştii se instalau la putere sau încălcând Constituţia", susţinând că în 2013 se aşteaptă de la un stat membru NATO şi UE ca politicienii să fie responsabili.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici