Băsescu: Mi se pare că nu e campanie. Parcă sunt năuci toţi

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că i se pare că în campania electorală "toţi sunt năuci" şi că el vede "o avalanşă de contradicţii şi contraziceri între candidaţi", însă nimeni nu spune ce îi trebuie României.

458 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Mi se pare că nu e campanie. Parcă sunt năuci toţi

Băsescu: Mi se pare că nu e campanie. Parcă sunt năuci toţi (Imagine: Razvan Chirita-MediafaxFoto)

"Mie mi se pare că nu e campanie. Parcă sunt năuci toţi! Nimeni nu vine... Deci, sunt doar dispute... Bun, cu mici excepţii. Probabil că sunt parlamentari care în colegiul lor vorbesc corect despre perspectivă, despre ce se va întâmpla cu România, cum va fi. Eu nu i-am văzut. Cel mult, pot să văd sintezele de presă sau dacă prind câte o emisiune în care vin candidaţi. E o avalanşă de contradicţii şi contraziceri între candidaţi. Nimeni nu spune ce-i trebuie României. Bă, frate, ne trebuie structural reformată România, da? Ce i-am dat până acum? I-am dat Legea educaţiei, i-am dat noul Cod al Muncii, Legea salarizării, Legea pensiilor, codurile pentru justiţiei. Ce-i mai trebuie? Legea sănătăţii, legea reorganizării administrative, revizuirea Constituţiei, dincolo de restructurarea marilor regii de stat, dar aceste lucruri care mai trebuie făcute", a declarat Băsescu, la B1 TV.

Preşedintele Băsescu a reiterat că era foarte important pentru România ca în dezbaterea electorală să fi avut nişte schiţe de buget pentru 2013, inclusiv o variantă prezentată de Guvern.

"Domnule, deci, în momentul de faţă, ambele tabere încearcă să convingă pe vorbe electoratul, fie că vorbim de USL, fie că vorbim de ARD. Parcă la ARD am mai văzut nişte argumente economice", a spus Băsescu.

El a arătat că este "esenţial" pentru 2013 "menţinerea statutului fiscal, ca o garanţie că nu derapăm".

Băsescu a amintit că în 2013 Guvernul va trebui să aplice din ianuarie a doua etapă a recuperării salariilor la bugetari, să indexeze pensiile conform legii cu 4-5%, să plătească arieratele la medicamente în termen de 60 de zile conform noii directive a UE, fiind posibilă după luna iunie şi începerea plăţii la despăgubiri pentru proprietăţile naţionalizate de regimul comunist, iar Ministerul Finanţelor a acreditat valoarea acestor despăgubiri la 17 miliarde euro pentru următorii 10 ani.

De asemenea, el a subliniat că reorganizarea administrativă se putea face şi pe actuala Constituţie, noile regiuni rezultate putând fi numite judeţe, dar şi reducerea numărului de parlamentari la 300 ar fi putut fi posibile fără revizuirea legii fundamentale.

"Deci, se poate face şi pe actuala Constituţie, cum tot pe actuala Constituţie se putea face reducerea numărului de parlamentari la 300. Gândiţi-vă, mă uit câtă demagogie la candidaţi care vorbesc de revizuirea Constituţiei, uitând să le spună românilor un lucru fundamental: românii au votat să fie 300 de parlamentari, ei acum sunt 471. După aceste alegeri, datorită legii - aşa cum a văzut-o Pro Democraţia şi domnul Pârvulescu -, Legii votului uninominal, a Legii electorale, vom avea peste 500 de parlamentari. Păi, noi am tăiat salarii românilor, am dat afară 300.000 de oameni din sectorul public, am mărit vârsta de pensionare cu cinci ani ca să salvăm din bani şi domnii parlamentari cresc la cinci sute şi. În ce ţară trăim şi cât pot eu, dumneavoastră şi cel care urmează să-i voteze să-i creadă pe oamenii aceştia?", a mai argumentat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici