Băsescu: Ne propunem ca anul 2011 să fie în politica externă "anul românilor"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la întâlnirea cu diplomaţii acreditaţi la Bucureşti, că anul 2011 va fi pentru politica externă "anul românilor", urmărindu-se ca obiective libera circulaţie a cetăţenilor, liberalizarea accesului pe piaţa muncii, întărirea identităţii culturale.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ne propunem ca anul 2011 să fie în politica externă "anul românilor"

Băsescu: Ne propunem ca anul 2011 să fie în politica externă "anul românilor" (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Evocând împlinirea în acest an a 100 de ani de la naşterea lui Emil Cioran, "reprezentant de seamă al diasporei", şeful statului a anunţat că autorităţile de la Bucureşti îşi propun ca 2011 să fie în politica externă "anul românilor".

Preşedintele a explicat că acest lucru înseamnă că autorităţile vor urmări acele obiective de politică externă cu consecinţe asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor. El a precizat că este vorba despre obiective precum libera circulaţie a cetăţenilor, liberalizarea accesului pe piaţa muncii, întărirea identităţii culturale a românilor din străinătate.

Traian Băsescu a menţionat că atingerea acestor obiective nu se poate realiza decât prin cooperare cu celelalte ţări, ceea ce presupune deschidere, consideraţie faţă de celelalte părţi şi respectarea celor convenite anterior.

El a subliniat, în acest context, că Uniunea Europeană este un spaţiu al libertăţii de care trebuie să se bucure toţi cetăţenii săi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici