Băsescu: Nici în 2007, nici acum nimeni nu a putut să-mi spună ce articol din Constituţie am încălcat

Traian Băsescu le-a spus, joi seară, participanţilor la mitingul din Piaţa Revoluţiei din Capitală că în 2007, când a fost suspendat prima dată din funcţie, i s-a spus că a încălcat Constituţia, dar că atunci nimeni nu a ştiut să îi spună ce articol a încălcat, iar acum situaţia este similară.

245 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nici în 2007, nici acum nimeni nu a putut să-mi spună ce articol din Constituţie am încălcat

Băsescu: Nici în 2007, nici acum nimeni nu a putut să-mi spună ce articol din Constituţie am încălcat (Imagine:Theodor Pană / MediafaxFoto)

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a venit la mitingul din Piaţa Constituţiei alături de soţia sa, cu care a urcat pe scena de unde s-a adresat mulţimii.

El a spus că în 6 iulie 2007 a fost suspendat pentru că ar fi încălcat Constituţia, iar atunci niciun politician, niciun jurnalist şi niciun cetăţean al ţării nu au reuşit să îi spună ce articol din Constituţie a încălcat.

"Am acum o întrebare pe care am pus-o şi în 2007, când am fost suspendat din funcţie prin votul Parlamentului din 6 iulie. Au spus ei împotriva avizului Curţii Constituţionale că aş fi încălcat Constituţia. Pe atunci niciun politician, niciun jurnalist şi niciun cetăţean al acestei ţări nu a reusit să-mi spună ce articol din Constituţia României am încălcat. Ştie cineva din această piaţă care este articolul din Cosntituţie pe care l-am încălcat?", a afirmat Traian Băsescu

El a spus că nu ştie ce articol din Constituţie a încălcat, dar ştie că a încălcat "ceea ce oamenii politici de după revoluţie cred că trebuie să fie o lege nescrisă - aceea de a fi intangibili pentru justiţie".

"Oamenii politici din România, cei mai mulţi, cred că acesta este un păcat capital. Şi în 2009, ca şi în 2007, au votat pentru suspendarea preşedintelui care refuză cârdăşia cu puşcăriabilii, refuză cârdăşia cu o clasă politică ce crede că este deasupra legii", a declarat preşedintele suspendat.

El a spus că în 2007 a fost suspendat după ce au avut loc "două evenimente": "A fost condamnarea comunismului şi momentul în care am arătat public o scrisoare prin care premierul în funcţie îmi cerea să intervin la Parchetul General în favoarea unui prieten al său. Din acel moment procedura de suspendare a preşedintelui s-a declanşat pentru că încălcasem ceea ce oamenii politici credeau că e ceva ce le aparţine: dreptul de a nu ajunge în fata justiţiei. Acum nu diferă lucrurile. A fost condamnat Iacobov, a fost condamnat Vântu, fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, a fost condamnat Năstase şi mulţii alţii urmează. Acest lucru îi înspăimântă. Ei nu au vrut să nu fie Băsescu preşedinte, ei au vrut doar funcţia de preşedinte ca să poată numi conducerea la Parchetul General, la DNA, la Înalta Curte, acolo unde ajung oamenii politici".

Traian Băsescu a mai spus că este de opt ani la conducerea ţării şi că oricând un preşedinte care a stat opt ani în fruntea ţării poate spune "ajunge", poate să nu îl mai intereseze scaunul.

"La acest referendum nu discutăm despre scaunul lui Băsescu, discutăm despre România. La referendumul din 29 iulie avem de apărat ţara noastră, de apărat românii, valorile pe care ţara noastră a început să le dobândească după ce a intrat în Uniunea Europeană. Nu lupt pentru scaun, lupt pentru România", a mai afirmat Băsescu.

Preşedintele suspendat le-a mai spus participanţilor la miting că Ponta şi Antonescu "luptă pentru puşcăriabili", în timp ce el luptă "pentru o Românie europeană, pentru o Românie care să fie parte a Europei".

Potrivit organizatorilor, la mitingul PDL din Piaţa Revoluţiei din Capitală participă aproximativ 9.000 de oameni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici