Băsescu, noilor judecători CC: Sunteţi neangajaţi politic, nu aveţi istorie în partide

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, marţi, Iuliei Motoc şi lui Mircea Ştefan Minea, care au depus jurământul la Cotroceni ca reprezentanţi ai CC, că formează, alături de Petre Lăzăroiou, o nouă garnitură de judecători neangajaţi politic "care nu au istorie în partidele din care provin".

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu, noilor judecători CC: Sunteţi neangajaţi politic, nu aveţi istorie în partide

Băsescu, noilor judecători CC: Sunteţi neangajaţi politic, nu aveţi istorie în partide (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Alături de domnul judecător Lăzăroiu, care a fost desemnat din partea Preşedintelui României, formaţi o garnitură de noi judecători, neangajaţi politic, care nu au istorie în partidele din care provin", a spus Băsescu.

El le-a urat succes judecătorilor în mandatul de nouă ani la Curtea Constituţională (CC) şi le-a spus că va fi "un mandat lung şi extrem de important".

"Am convingerea că alături de ceilalţi judecători ai Curţii Consituţionale veţi face ca deasupra proiectelor de legi şi a voinţei Parlamentului să se aşeze Constituţia ţării", a mai spus Băsescu.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de judecător la Curtea Constituţională de către Iulia Motoc şi Mircea Ştefan Minea a avut loc la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu.

Deputaţii din arcul guvernamental au reuşit, luni noapte, în şedinţa maraton de reluare a votului de numire a unui judecător la CC, să cumuleze majoritatea calificată necesară, de 168 de voturi, pentru a-şi impune propriul candidat, în condiţiile în care PSD şi PDL s-au abţinut de la vot.

Tot luni, rezultatul votului privind desemnarea judecătorului pentru CC a fost anunţat oficial la Senat, Antoanella Motoc, candidat propus de PDL, primind 71 de voturi, în timp ce liberalul Teodor Meleşcanu a obţinut 65 de voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici