Băsescu: Nu am stenogramele discuţiei cu Ponta, dar confirm faptul că bugetul propus de Van Rompuy este inadmisibil

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că nu are stenogramele discuţiei cu premierul Victor Ponta privind participarea la Consiliul European, dar a confirmat faptul că în discuţia avută cu acesta a susţinut ideea că propunerea de buget făcută de Herman Van Rompuy este "inadmisibilă".

276 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu am stenogramele discuţiei cu Ponta, dar confirm faptul că bugetul propus de Van Rompuy este inadmisibil

Herman Van Rompuy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Băsescu a fost întrebat dacă ar fi de acord să dea publicităţii stenogramele discuţiei cu Victor Ponta, despre care premierul susţinea că vor confirma faptul că şeful statului nu susţine proiectul de buget propus de Van Rompuy.

"Şi acum o cataloghez la fel. Vă pot spune că discuţia a avut loc în birou şi în birou la mine nu se înregistrează. Nu am stenogramele acestei discuţii, dar vă confirm. Propunerea este inacceptabilă ... inadmisibilă. De aceea spun «să negociem», de aceea am început negocierile chiar cu preşedintele Van Rompuy", a răspuns Băsescu.

Premierul Victor Ponta a comentat, luni, faptul că preşedintele Traian Băsescu se opune utilizării dreptului de veto de către România în Consiliu, el întrebând, retoric, ce soluţie are şeful statului care să fie mai inteligentă decât cea exprimată de premierii Cameron şi Rajoy.

"Dar ce altă soluţie inteligentă are domnul Băsescu, atât timp cât au declarat că propunerea domnului Van Rompuy este inacceptabilă şi va fi blocată prin veto atât primul ministrul al Marii Britanii cât şi alţi prim-miniştri, ultimul care a făcut-o ieri este primul-ministru Mariano Rajoy, al Spaniei. Deci, ce idee inteligentă, mai inteligentă decât alţi prim-miniştri are domnul Băsescu?", a spus Ponta.

Premierul a arătat că Traian Băsescu are de ales la Consiliul European între a se bate pentru România şi a se bate pentru scaunul lui.

"Asta trebuie să facă joi, iar poziţia Guvernului este să se bată pentru România, nu pentru scaunul lui", a spus Ponta.

El a precizat că în discuţia pe care a avut-o săptămâna trecută cu preşedintele Traian Băsescu a discutat despre poziţia României, stabilind, de comun acord, că varianta de buget exprimată de Van Rompuy este "inacceptabilă" pentru România.

"Săptămâna trecută s-a discutat, a spus şi domnia sa, acum sper să-şi amintească sau să scoată stenogramele, că propunerea domnului Van Rompuy este inacceptabilă pentru România. Inacceptabilă, ce înseamnă, ca să traducem să înţeleagă şi domnul Băsescu? Înseamnă că foloseşti instrumentul prevăzut de Tratat şi folosit de România în primăvară, când a fost vorba de Serbia", a spus Ponta.

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice! 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici