Băsescu: Nu mai discut cu sindicatele despre acord, s-a spus că măsurile sunt împotriva românilor

Şeful statului a declarat, marţi, că a luat decizia de a anunţa sindicatele şi patronatele că nu va mai participa la discuţii în acest format pe tema acordului cu Fondul pentru că a "sesizat" din partea unor participanţi "nuanţa" că măsurile Guvernului şi Preşedinţiei ar fi împotriva românilor.

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu mai discut cu sindicatele despre acord, s-a spus că măsurile sunt împotriva românilor

Băsescu: Nu mai discut cu sindicatele despre acord, s-a spus că măsurile sunt împotriva românilor (Imagine: Octav_Ganea/Mediafax Foto)

Băsescu a precizat, în declaraţia de presă susţinută marţi seară la Cotroceni, că decizia de a-i anunţa, la Parlament, pe reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor că nu va mai participa la discuţii în acest format pe marginea proiectului de Acord cu FMI, Banca Mondială şi Uniunea Europeană a fost luată pentru că a "sesizat" din partea unor participanţi acuza că măsurile ar fi împotriva românilor.

"Era nuanţa că Guvernul şi Preşedinţia au luat măsuri împotriva românilor. Resping categoric o astfel de abordare. Soluţia pe care eu şi Guvernul am propus-o românilor este o soluţie care reflectă ceea ce poate România acum şi este o alternativă la creşterea rapidă a gradului de îndatorare a ţării", a afirmat preşedintele.

El a precizat că întâlnirea de marţi dintre sindicate, patronate, partide şi Guvern a fost solicitată de reprezentanţii tuturor confederaţiilor sindicale, la întâlnirea de duminică, de la Cotroceni.

Preşedintele a menţionat că discuţia de marţi asupra proiectului de Acord cu Fondul a fost doar mediată de Administraţia Prezidenţială, nefiind însă generată de Preşedinţie. Băsescu a spus că o astfel de discuţie nu putea avea loc anterior întrucât s-a produs imediat ce proiectul de acord a fost tradus.

"Faptul că foarte mulţi neparticipanţi îşi dau cu părerea mă obligă la o clarificare, pentru că românii au nevoie şi de adevăr, nu doar de minciuna celor foarte interesaţi de desolidarizarea românilor faţă de situaţia actuală, pentru că aşa sunt ei obişnuiţi să se îmbogăţească în ape tulburi", a afirmat preşedintele.

El a menţionat că susţine "fără rezerve" soluţia adoptată de Guvern în proiectul de acord cu Fondul Monetar, considerând-o "cea mai bună soluţie pe care România o putea adopta în acest moment".

"Am să argumentez şi ce a stat la baza acestei soluţii. În primul rând cifrele economice. Văd că toată lumea dă soluţii, partidele se reped la televizor cu soluţiile lor, dar acestea nu suunt susţinute de cifre. Pe aceşti diletanţi îi consider nişte promotori ai dezinformării românilor. Când voi vedea soluţii argumentate cu cifre, plecând de la realităţile economice, bazate tot pe cifre, atunci le voi consdiera soluţii alternative", a afirmat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici