Băsescu: Nu mai sunt articole în Constituţie la ce se întâmplă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că, în privinţa situaţiei de la Ministerul de Interne, ca urmare a suspendării decretului de numire a lui Blaga, se va sfătui cu CC, apreciind că nu mai sunt articole în Constituţie pentru ce se întâmplă în România în momentul de faţă.

Urmărește
20 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu mai sunt articole în Constituţie la ce se întâmplă

Băsescu: Nu mai sunt articole în Constituţie la ce se întâmplă (Imagine: Daniel Mihăilescu/Mediafax Foto)

Întrebat ce decizie va lua în privinţa conducerii Ministerului Administraţiei şi Internelor, Traian Băsescu a răspuns: "Nu mai avem articole în Constituţie pentru ce se întâmplă în România în momentul de faţă".

El a adăugat că perioada de interimat de 45 de zile la ministere a expirat, iar Parlamentul refuză să dea un vot unui nou Guvern.

"S-au epuizat toate variantele din Constituţie. Va trebui să mă sfătuiesc cu Curtea Constituţională, să vedem ce soluţii găsim. Acest blocaj al instituţiilor nu a fost prevăzut în Constituţie", a mai spus Traian Băsescu.

Şeful statului a adresat un apel public Parlamentului "să se adune măcar pentru o zi şi să spună «Da» sau «nu» Guvernului".

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, suspendarea decretului prin care Dan Nica a fost înlocuit cu Vasile Blaga la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), până la pronunţarea instanţei pe anularea acestui act al preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici