Băsescu nu merge la funerariile lui Mandela: Trebuia să rămână şi cineva acasă

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, întrebat dacă a fost invitat de premier să meargă la funerariile liderului Nelson Mandela, că trebuia să rămână şi cineva acasă, adăugând că bugetul de deplasări îi permite doar plecarea la Consiliul European.

605 afișări
Imaginea articolului Băsescu nu merge la funerariile lui Mandela: Trebuia să rămână şi cineva acasă

Băsescu nu merge la funerariile lui Mandela: Trebuia să rămână şi cineva acasă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuia să rămână şi cineva acasă. Toată lumea pleacă? Eu nu aveam, mai am bani în buget doar pentru Consiliul European din decembrie", a spus şeful statului.

El a mai precizat că, pentru deplasările programate, a renunţat deja la participarea la sesiunea ONU din luna noiembrie.

Premierul Ponta le-a relatat guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, şi senatorului PSD Mircea Geoanăi-a invitat pe Ion Iliescu şi Emil Constantinescu să îl însoţească la Johannesburg, pentru Nelson Mandela, Constantinescu acceptând, iar Iliescu declinând invitaţia din cauza drumului.

Într-o discuţie avută la sediul BNR, premierul Victor Ponta le-a divulgat celor doi că i-a invitat şi pe foştii preşedinţi ai României, Ion Iliescu şi Emil Constantinescu, să îl însoţească în Africa de Sud.

Ponta a arătat că Emil Constantinescu a acceptat şi îl va însoţi, astfel, la Johannesburg, în schimb Ion Iliescu a declinat invitaţia, din cauza distanţei până în Africa de Sud.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni dimineaţa, pentru MEDIAFAX, că va pleca la Johannesburg, în Africa de Sud, pentru a participa la funeraliile lui Nelson Mandela.

"Luni seara, voi pleca la Johannesburg, pentru a participa la funeralile fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela", a spus Ponta pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici