Băsescu nu ştie motivele pentru care Stolojan a renunţat la mandat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1 TV, că Theodor Stolojan a venit la biroul său sâmbătă, 13 decembrie, pentru a-şi depune mandatul, iar această decizie a fost definitivă duminică, şeful statului susţinând că nu ştie motivele pentru care Stolojan a luat această hotărâre.

30 afișări
Imaginea articolului Băsescu nu ştie motivele pentru care Stolojan a renunţat la mandat

Băsescu nu ştie motivele pentru care Stolojan a renunţat la mandat

Şeful statului a susţinut că Theodor Stolojan nu a deschis niciodată subiectul desemnării în funcţia de prim-ministru, de la alegerile parlamentare până în ziua în care a făcut anunţul, deşi s-au mai întâlnit de câteva ori.

Preşedintele a relatat că miercuri, 10 decembrie, l-a invitat la el pe Stolojan, i-a spus că îl desemnează, a făcut anunţul în acest sens, apoi s-au retras în birou şi au mai stat de vorbă, după care Stolojan s-a dus la partid, iar el, a doua zi, a plecat la Bruxelles, de unde a revenit vineri seara.

Băsescu a adăugat că sâmbătă a avut o întâlnire cu Colegiul Director al PDL, după care a plecat la birou.

"La cinci minute a venit domnul Stolojan şi mi-a pus pe masă hârtia scrisă că predă mandatul", a declarat Traian Băsescu, menţionând că aceasta s-a întâmplat sâmbătă la prânz.

Băsescu a spus că l-a rugat pe Stolojan ca discuţia să nu fie definitivă, să mai analizeze hotărârea şi să-l informeze duminică asupra deciziei finale.

Întrebat ce motiv a invocat Stolojan, Băsescu a spus: "Nu mi-a dat niciun motiv domnul Stolojan. A spus că-i decizia dânsului. De altfel, nici în depunerea mandatului nu există un motiv".

Solicitat să precizeze dacă a fost curios să afle motivul deciziei lui Stolojan, Băsescu a răspuns: "Am fost foarte curios, dar n-am aflat nimic mai mult decât aţi aflat dumneavoastră de la mine, nimic adică".

"Singurul care are dreptul să vorbească despre motivul pentru care a depus mandatul de prim-ministru este domnul Stolojan. Altfel, eu aş putea doar să fabulez, să presupun. Şi nu aş încerca să fac nicio speculaţie şi din respect pentru dânsul", a continuat el.

Traian Băsescu a menţionat că, atunci când Stolojan va considera oportun, va prezenta motivul deciziei sale.

Preşedintele a declarat că, duminică, Stolojan a reconfirmat decizia luată. Băsescu a precizat că, de altfel, documentul privind depunerea mandatului este datat 13 decembrie şi înregistrat la Preşedinţie în 14 decembrie.

Citeşte şi

Stolojan renunţă la nominalizarea pentru funcţia de premier

Boc, desemnat premier de Băsescu

Stolojan, învins de atribuţiile excesive ale Colegiului Preşedinţilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici