Băsescu: Nu trebuie dat acces la putere formaţiunilor extremiste în ţările UE

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a discutat cu preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, despre riscul reprezentat de evoluţia ascendentă a formaţiunilor extremiste în ţările membre UE, menţionând că nu trebuie dat acces la putere unor astfel de forţe politice.

296 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu trebuie dat acces la putere formaţiunilor extremiste în ţările UE

Băsescu: Nu trebuie dat acces la putere formaţiunilor extremiste în ţările UE (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Nu lipsit de interes a fost şi subiectul legat de evoluţiile către formaţiuni radicale în interiorul UE şi am subliniat că există un risc pe care trebuie să-l prevenim, acela de a nu da acces la putere formaţiunilor extremiste, fie că ele sunt în vechea Europă sau în Europa mai nou membră a UE", a spus Băsescu, după întrevederea cu Van Rompuy.

El a adăugat că i-a prezentant preşedintelui Consiliului European şi opinia României referitoare la păstrarea coeziunii în interiorul UE între ţările din zona euro şi cele din afara acesteia.

"Un alt subiect a fost legat de punctul de vedere al României că trebuie menţinută coeziunea în interiorul UE, coeziune care uneori a părut a fi afectată, legat de zona euro şi zona non-euro, 17 sau 27, iar opinia noastra este că UE are 27 de membri, chiar dacă unii nu sunt membri ai zonei euro", a afirmat şeful statului.

La rândul său, Van Rompuy a arătat că provocările prin care trec ţările aflate în recesiune, membre ale zonei euro şi ale UE, sunt foarte importante, însă răspunsurile trebuie date în plan economic.

"Europa îşi va continua strategia de readucere a creşterii şi creare de locuri de muncă. Problema şomajului în rândul tinerilor este o prioritate, de aceea Uniunea îşi mobilizează instrumentele. Încurajăm, de asemenea, ca bugetele naţionale şi europene să acorde prioritate motoarelor de creştere, precum investiţiile în energie şi infrastructura de transport, inovaţie şi educaţie", a afirmat oficialul european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici