Băsescu nu va promulga reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la TVR, că nu va promulga legile care prevăd reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici, menţionând că nu crede că cele două acte normative au fost votate "din greşeală" de cei din arcul puterii.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu nu va promulga reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici

Băsescu nu va promulga reducerea TVA la alimente şi neimpozitarea pensiilor mici (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat în legătură cu "gafa" făcută de parlamentarii puterii la votarea celor două legi, Băsescu a râs şi a răspuns: "O să o îndrept eu".

El a menţionat că legile au venit la promulgare sâmbătă şi că se va apleca asupra lor marţi.

Pe de altă parte, preşedintele a spus că a discutat cu reprezentanţii FMI despre cele prevăzute în aceste legi. "I-am asigurat că nu vom modifica fiscalitatea, ceea ce înseamnă că nu voi promulga legile", a spus Băsescu la TVR.

Preşedintele a adăugat că legile sunt scrise prost.

El a mai opinat că este greu de explicat o greşeală la asemenea dimensiuni şi că trimite legile înapoi la Parlament în interesul României.

"Eu nu îi pot crede atât de naivi (pe parlamentarii puterii, n.r.). Dacă dintr-odată au devenit naivi şi neatenţi, să probeze când le vine legea la Cameră", a spus Băsescu.

Surse guvernamentale declaraseră pentru MEDIAFAX că preşedintele Traian Băsescu a promis oficialilor FMI din misiunea de evaluare a acordului stand-by că nu va promulga legile privind TVA redusă la alimente şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat recent un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD, PC şi PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru pâine, carne, lapte, ulei şi zahăr.

În aceeaşi zi, Camera Deputaţilor a adoptat şi o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici