Băsescu: O să mai cred în analizele lui Pârvulescu când soţia sa nu va mai lucra la Guvern

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că fostul preşedinte al Asociaţiei Pro Democraţia Cristian Pârvulescu este o "mare surpriză" pentru el şi o "mare dezamăgire" şi că o să mai creadă în analizele sale când soţia acestuia nu va mai lucra la Palatul Victoria.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu: O să mai cred în analizele lui Pârvulescu când soţia sa nu va mai lucra la Guvern

Băsescu: O să mai cred în analizele lui Pârvulescu când soţia sa nu va mai lucra la Guvern

Băsescu a făcut această declaraţie în contextul în care vorbea despre validarea de către Curtea Constituţională a sesizării sale referitoare la legea votului uninominal pentru care Guvernul şi-a asumat răspunderea.

"Concluzionez că a fost o minciună promovată de Guvern şi de domnul Pârvulescu. Din acest moment, personal o să-l mai cred pe domnul Pârvulescu şi în analizele domniei sale când soţia sa nu va mai fii salariată la Guvern. Cât timp rămâne în Palatul Victoria, să nu mai vândă analize politice nimănui", a spus Băsescu.

El a ţinut să precizeze că atitudinea premierului Tăriceanu legată de asumarea acestei legi nu reprezintă pentru el nicio noutate, pentru că acesta "are ca mod de a lucra cu românii minciuna".

"Marea surpriză pentru mine este domnul Pârvulescu - un om care are pretenţia de a fi ascultat fiind un vector important al societăţii civile. Nu este un atac la persoană, ci doar o mare dezamăgire", a spus Băsescu.

Şeful statului a subliniat că nu poate să creadă că liderul Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Pârvulescu, nu a ştiut ce face cu elementele de neconstituţionalitate din legea asumată de Guvern.

Potrivit şefului statului, elementele de neconstituţionalitate au fost un mecanism introdus în mod special în lege, astfel încât aceasta să nu poată fi pusă niciodată în aplicare.

Băsescu a mai spus că a crezut în Cristian Pârvulescu şi când a fost în opoziţie şi când a fost la guvernare.

Fostul preşedinte al Asociaţiei ProDemocraţia Cristian Pârvulescu a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că soţia sa şi-a început activitatea în Executiv în anul 1992, în Guvernul Stolojan, şi s-a declarat dezamăgit de faptul că preşedintele Traian Băsescu recurge la "atacuri personale".

"Soţia mea este funcţionar public guvernamental cu funcţia cea mai înaltă din Guvernul României, aceea de expert, de consilier guvernamental. Lucrează în Executiv din 1992, de pe vremea Guvernului Stolojan, şi de atunci şi până acum a activat în acelaşi departament, avansând, cum era şi firesc, în funcţie. Este vorba despre Departamentul pentru Analiză Politică şi Instituţională", a declarat Cristian Pârvulescu în replică.

Liderul Asociaţiei ProDemocraţia (APD) s-a declarat dezamăgit de faptul că, într-o problemă importantă, preşedintele recurge la "atacuri personale".

"Mi se pare că e un atac neavenit, care nu se referă la tema în discuţie", a declarat Pârvulescu, precizând că "se aştepta" la atare acuzaţii din partea preşedintelui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici