Băsescu: Pactul, încă în analiză. Ponta ar fi trebuit să facă doctorat pe pact, nu putea fi plagiat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, că era o şansă pentru premierul Ponta Ponta să facă un doctorat pe pactul de coabitare, pentru că sigur nu ar fi putut fi plagiat, fiind unic în istoria Uniunii Europene.

280 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Pactul, încă în analiză. Ponta ar fi trebuit să facă doctorat pe pact, nu putea fi plagiat

Băsescu: Pactul, încă în analiză. Ponta ar fi trebuit să facă doctorat pe pact, nu putea fi plagiat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

El a fost întrebat despre faptul că decla, în urmă cu o vreme, că analizează dacă pactul de coabitare a fost încălcat de premier, existând posibilitatea să îl denunţe.

"N-am terminat analiza", a spus Băsescu, râzând, după care a adăugat: "Ce să spun despre pactul ăsta? Stăm în Constituţie, în legi, în cooperarea instituţională. Ce să mai spun despre el?", a comentat, la B1TV, preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a povestit că a vorbit recent cu un cadru universitar, de la o universitate de Drept din Bucureşti, care are un ciclu de trei conferinţe la Sorbona, unul din puncte fiind pactul de coabitare dintre preşedintele României şi prim-ministrul Guvernului, la catedra de drept constituţional de la Sorbona.

"E o noutate constituţională absolută (...) Era o şansă uriaşă pentru Ponta să facă un doctorat pe acest pact de coabitare, pentru că sigur nu ar fi putut fi plagiat, pentru că este unic în istoria Uniunii Europene, un pact de coabitare. Francezii au avut tradiţională coabitarea, dar fără să fie un document scris", a spus Băsescu.

Şeful statului a mai spus că cine va face un doctorat pe pact, sigur nu va putea fi acuzat de plagiat.

"O idee pentru Ponta, poate îşi reface titlul de doctor", a menţionat Traian Băsescu.

El a mai arătat că nu are cum să îl ierte pe premier pentru că, "aşa cum a furat ştiinţă altora şi şi-a însuşit-o, aşa fură adevăruri în guvernare".

"Omul ăsta minte minte ori de câte ori are ocazia, şi o să vedeţi, când e într-o situaţie dificilă, minte şi mai mult", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici