Băsescu: PDL are o problemă, dacă vrea să aibă credibilitate, trebuie să-i excludă pe Ridzi şi Păsat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu publicat luni de "România Liberă", că PDL ar trebui să-i excludă din partid pe Monica Iacob-Ridzi şi Dan Păsat, menţionând că cei mai mulţi parlamentari PDL au votat pentru rezolvarea acestei probeleme, dar sunt în faţa a două eşecuri.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: PDL are o problemă, dacă vrea să aibă credibilitate, trebuie să-i excludă pe Ridzi şi Păsat

Băsescu: PDL are o problemă, dacă vrea să aibă credibilitate, trebuie să-i excludă pe Ridzi şi Păsat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Şeful statului a fost întrebat în acest interviu dacă este de părere că noua alianţă social-liberală ar putea ajunge în 2012 la un scor electoral de 67 la sută, aşa cum susţine noua alianţă PSD-PNL că are de partea sa, în condiţiile în care PDL întârzie să se reformeze, îşi apără corupţii în Parlament şi tinde să aibă imaginea pe care PSD o avea în 2004.

"Este discutabilă comparaţia, problema e că PDL nu are toate voturile necesare pentru a debloca dosarele Păsat şi Ridzi din Parlament, dar, în acelaşi timp, dosarele merg înainte. Parlamentul nu a încuviinţat arestarea lui Păsat, dar dosarul merge. Partidul are într-adevăr o problemă, dacă vrea să aibă credibilitate şi trebuie să-i excludă din partid pe cei doi care au probleme cu justiţia, fiindcă dosarele celor doi sunt pe cale să ajungă în instanţă şi cei mai mulţi parlamentari PDL chiar au votat pentru rezolvarea acestei probleme, dar sunt în faţa a două eşecuri", a răspuns Băsescu pentru România Liberă.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, în decembrie 2010, cererea DNA de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi, precum şi cererea de extindere a cercetării penale.

Săptămâna trecută, solicitarea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul deputatului PDL Dan Păsatnu a întrunit numărul necesar de voturi favorabile pentru a fi adoptată. În sală au fost prezenţi 292 de deputaţi, înregistrându-se 154 de voturi exprimate, dintre care patru voturi anulate şi 150 de voturi valabil exprimate. În favoarea solicitării DNA s-au înregistrat 116 voturi "pentru" şi 34 de voturi "împotrivă". Opoziţia anunţase că nu va participa la vot.

Deputatul PDL Dan Păsat a declarat, marţi, după anunţarea rezultatului votului, că solicită DNA să-i trimită dosarul în instanţă, deoarece el se consideră nevinovat. Vineri, procurorii DNA i-au comunicat lui Păsat impunerea interdicţiei de a părăsi ţara în dosarul în care este acuzat de şantaj. Totodată, Păsat nu are voie să ia legătura cu martori sau cu ceilalţi inculpaţi din dosar şi trebuie să respecte un orar impus impus de secţia de poliţie din raza sa teritorială.

Mai mulţi lideri democrat-liberali au apreciat în ultima perioadă că Dan Păsat şi Monica Iacob Ridzi ar trebui să demisioneze din Parlament şi din partid.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici