Băsescu: Politicieni europeni ne reproşează, mai printre dinţi, relaţia cu R. Moldova

Preşedintele Traian Băsescu a respins, joi seară, la TVR 1, acuzaţiile potrivit cărora tinerilor din Republica Moldova li s-ar da, cu prea multă uşurinţă, cetăţenie română.

14 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Politicieni europeni ne reproşează, mai printre dinţi, relaţia cu R. Moldova

Băsescu: Politicieni europeni ne reproşează, mai printre dinţi, relaţia cu R. Moldova (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Printre politicienii europeni foarte bine documentaţi ni se reproşează, mai printre dinţi, aşa, relaţia cu Republica Moldova şi faptul că dăm tinerilor cu prea multă usurinţă, după părerea lor, cetăţenie română. Vreau să clarificăm şi acest lucru, pentru că i-am văzut chiar pe politicienii români dând dreptate. Eu vă dau Eurostatul, da? Nu vă dau cifre de la autorităţile române. Eurostatul a ţinut evidenţa cetăţeniilor până în anul 2008, probabil în lunile următoare o să apară şi 2009. Iată 2008: România a acordat 5585 de cetăţenii, preponderent cetăţenilor moldoveni. Să luam Franţa, Franţa aş vrea să o luăm, Franţa, 137.320. Raportul, uitaţi-va, 5 mii la 137 de mii! Nu se susţine această abordare de către nimeni", a declarat Traian Băsescu.

El a mai dat ca exemplu Olanda, care are jumătate din populaţia României şi care a acordat 28 de mii de cetăţenii în 2008, precum şi Portugalia, cu 22 de mii, şi Austria, cu 10.268 cetăţenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici