Băsescu: Ponta se foloseşte de "propaganda securistică" pentru a crea disensiuni

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că afirmaţia liderului PSD, Victor Ponta, care îl acuza că, alături de Viktor Orban, sprijină înfiinţarea unui partid de către Laszlo Tokes, reprezintă doar "o încercare securistică, de tip PSD, de a crea disensiuni".

43 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Ponta se foloseşte de "propaganda securistică" pentru a crea disensiuni

Băsescu: Ponta se foloseşte de "propaganda securistică" pentru a crea disensiuni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă la Covasna, despre afirmaţia liderului PSD, Victor Ponta, cu privire la sprijinul pe care l-ar acorda el şi Viktor Orban înfiinţării unui partid al lui Laszlo Tokes.

"Această afirmaţie nu este decât o încercare securistică, de tip PSD, de a crea disensiuni. Cine crede că un şef de stat şi un prim-ministru ar pune la cale dizolvarea unui partid sau neintrarea în Parlament a unui partid? Este ridicol, dar face parte din propaganda securistică a rostitorului acestor înţelepte vorbe. Cu asta a trăit toată viaţa, el şi familia lui, asta face şi el, nu a trăit din muncă, ci din minciună. Mă refer la Victor Ponta, la Adrian Năstase, cine a făcut afirmaţia...", a afirmat Traian Băsescu.

Referindu-se la noul partid iniţiat de CNMT, Partidul Popular Maghiar din Ardeal (PPMA), Traian Băsescu a declarat că este opţiunea maghiarilor ceea ce vor ei să facă din punct de vedere politic, dar a punctat că nu ar fi bună o divizare a maghiarilor.

"Riscul neintrării în Parlament trebuie să îi ţină uniţi, să găsească formule, dar nu mă amestec eu în opţiunile lor", a spus Traian Băsescu.

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, în 7 aprilie, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că el consideră că premierul Ungariei, Viktor Orban, şi preşedintele Traian Băsescu "lucrează împreună împotriva României şi împotriva intereselor României".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici