Băsescu: Premierul Ponta a avut o reacţie necinstită pe subiectul numirii lui Fenechiu ca ministru

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că premierul Victor Ponta a avut o reacţie "necinstită" când a spus că decretul de numire în funcţia de ministru pentru Relu Fenechiu a fost semnat de şeful statului, precizând că el, ca preşedinte, poate respinge un ministru doar la remaniere.

435 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Premierul Ponta a avut o reacţie necinstită pe subiectul numirii lui Fenechiu ca ministru

Victor Ponta (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Băsescu a spus, la Cotroceni, că vrea să vorbească despre "scrisoarea pierdută de «adrisanţi»".

Conform şefului statului, liderii majorităţii parlamentare, adică premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Crin Antonescu, au încercat să utilizeze scrisoarea pentru dezinformarea populaţiei şi pentru a încerca să ascundă un eventual eşec legat de intrarea în Schengen.

"Nu sunt la stadiul la care să fiu total pesimist, dar dacă ar fi ţinut cont de opinia mea, am fi avut o şansă în plus", a spus Băsescu.

El a menţionat că este "într-o situaţie dificilă faţă de ceilalţi membri ai Consiliului European".

Şeful statului a spus că a cerut, în scrisoare, desemnarea pentru numirea procurorului general şi a procurorului şef al DNA şi menţionam că aceştia ar trebui să fie recunoscuţi din punct de vedere al competenţei profesionale, al integrităţii şi al rezultatelor înregistrate împotriva corupţiei.

"Nu ceream nici nume, nici prieteni, nici nimic altceva", a spus Băsescu.

Preşedintele a spus că în scrisoare a cerut şi îndepărtarea din Guvern a oricărui ministru care se afă într-un proces penal aflat pe rol.

"Am văzut ieri o reacţie necinstită, poate specifică modului de a face pol a domnului prim-ministru, că decretul l-a semnat preşedintele, uitând să spună că nominalizarea a făcut-o dânsul, că Relu Fenechiu a primit un vot în Parlament şi eu nu am posibilitatea legală să resping un ministru", a spus Băsescu, precizând că el poate să respingă un ministru doar în cazul remanierii, pe relaţia preşedinte-premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici