Băsescu: Raportul MCV va fi şi bun şi rău

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la B1 Tv, că raportul MCV va fi "şi bun şi rău", arătând că va fi bun din punctul de vedere al activităţii ICCJ, DNA, DIICOT, dar nu va ocoli problemele generate de Parlament privind respingerea începerii urmăririi penale în cazurile unor parlamentari.

372 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Raportul MCV va fi şi bun şi rău

Băsescu: Raportul MCV va fi şi bun şi rău (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Raportul MCV va fi şi bun şi rău. Va fi bun din punctul de vedere al ICCJ, DNA, DIICOT, nu va putea, însă, să nu observe problemele generate de Parlament care s-au manifestat nu numai în marţea neagră, dar şi în foarte multe respingeri legate de începerea urmăririi penale ale unor membri ai Parlamentului, ceea ce va duce la o remarcă de lipsă de voinţă politică", a afirmat Băsescu la B1 Tv.

El a mai spus că în acest caz va trebui cu diplomaţie să convingă că eticheta de lipsă de voinţă politică nu trebuie să mai apară în raport.

"Până la urmă, Parlamentul este un organism fundamental al statului, de acord că este criticabil, dar nici să vii mereu cu eticheta de lipsă de voinţă politică în justiţie sau în lupta anticorupţie, pentru că tot politicul a numit-o pe doamna Kovesi şi pe şefa de la DIICOT, unde nu putem spune că nu sunt rezultate", a adăugat Băsescu.

Raportul Comisiei Europene pe MCV este aşteptat în această lună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici