Băsescu: Regionalizarea nu pare a duce la simplificarea statului, ci la o nouă birocraţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că actualul proiect de regionalizare nu pare a duce la simplificarea funcţionării statului, ci la apariţia unei noi birocraţii.

1140 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Regionalizarea nu pare a duce la simplificarea statului, ci la o nouă birocraţie

Băsescu: Regionalizarea nu pare a duce la simplificarea statului, ci la o nouă birocraţie

El a făcut această declaraţie după depunerea jurământului de învestitură în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale de către Valer Dorneanu, Mona Pivniceru şi Daniel Morar, în prezenţa preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

"Acuma, regionalizarea nu pare a duce la simplificarea statului, ci la crearea unor etaje intermediare, la o nouă birocraţie", a spus Băsescu.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat duminică, în emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că banii gestionaţi la nivelul regiunilor vor fi împărţiţi judeţelor pentru dezvoltare pe două principii, unul al "solidarităţii", iar altul pe proiecte într-un mecanism similar accesării fondurilor UE.

Dragnea a susţinut că fondurile din bugetul de stat alocate regiunilor vor fi stabilite în continuare prin legea bugetului, iar structurile regionale vor distribui judeţelor fonduri pentru dezvoltare prin două modalităţi.

Dragnea a mai precizat că preşedinţii de consilii judeţene vor rămâne cu aceleaşi competenţe în urma regionalizării, iar forurile pe care le conduc cu aceleaşi fonduri de la buget la care se vor adăugat bani suplimentari

Totodată, el a afirmat că va fi înfiinţată instituţia prefectului regional, care va fi în subordinea Guvernului, iar în cazul judeţelor vor rămâne subprefecţi.

În ceea ce priveşte Consiliul Regional, vicepremierul a declarat că rolul principal al acestuia va fi acela de a coordona activităţile consiliilor judeţene în domeniul dezvoltării regionale.

În cazul reşedinţelor-capitală a regiunilor, Dragnea a susţinut că acestea vor fi decise în ultimă instanţă deoarece va fi "cel mai tensionat lucru şi va genera cea mai multă patimă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici