Băsescu: Regret enorm dezastrul de la maternitatea Giuleşti

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Iaşi, că regretă enorm "dezastrul" de la maternitatea Giuleşti, a transmis condoleanţe familiilor victimelor incendiului şi şi-a exprimat speranţa că bebeluşii care sunt în viaţă vor supravieţui.

75 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Regret enorm dezastrul de la maternitatea Giuleşti

Băsescu: Regret enorm dezastrul de la maternitatea Giuleşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Întrebat care crede că sunt soluţiile de reabilitare a sistemului sanitar românesc, Traian Băsescu a răspuns: "Cred că întrebarea porneşte de la dezastrul de la maternitatea Giuleşti. N-aş fi vrut să fac nicio declaraţie pe temă până la terminarea anchetei... Trebuie să încep prin a exprima regretul enorm pe care îl am pentru acest incident şi să exprim public condoleanţe pentru familiile bebeluşilor şi, în acelaşi timp, speranţa pentru cei care sunt în viaţă că vor fi salvaţi până la urmă. Dar este o speranţă".

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Întreaga conducere a Maternităţii Giuleşti a fost suspendată până la finalizarea anchetei, în urma dispoziţiei primarului general Sorin Oprescu, la scurt timp după ce ministrul Sănătăţii ceruse demiterea echipei manageriale a unităţii sanitare.

Primii trei bebeluşi au murit, luni seară, în timpul incendiului şi exploziei de la Giuleşti, având probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marţi.

Încă un bebeluş a murit, în noaptea de miercuri spre joi, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", ridicând astfel numărul deceselor la cinci.

La Spitalul "Grigore Alexandrescu" se află internaţi alţi şase bebeluşi răniţi în incediul de la maternitatea Giuleşti, starea lor fiind gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici