Băsescu: România vizează agricultura în viitoarea CE însă pregăteşte şi variantă de rezervă

Preşedintele Traian Băsescu i-a primit, miercuri, la Cotroceni pe diplomaţii români, căriora le-a spus că România vizează un portofoliu important, cel al agriculturii, în viitoarea Comisie Europeană, dar pregăteşte şi o variantă de rezervă.

55 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România vizează agricultura în viitoarea CE însă pregăteşte şi variantă de rezervă

Băsescu: România vizează agricultura în viitoarea CE însă pregăteşte şi variantă de rezervă (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Băsescu a spus că cel mai important şi urgent aspect legat de relaţiile extrene în interiorul UE priveşte adoptarea Tratatului de la Lisabona.

El a mai declarat că România vizează portofoliul agriculturii în viitoarea Comisie Europeană, precizând că a vorbit, în acest sens, cu preşedintele Comisiei Europene, chiar pe 12 ianuarie, la Bruxelles, în prima întâlnire la instalarea noului Guvern de la Bucureşti.

Preşedintele a spus că portofoliul este important în contextul discuţiilor care vor începe în 2010 referitor la politica legată de agricultură.

El le-a spus diplomaţilor să aibe în vedere faptul că România susţine menţinerea Politicii Agricole a UE, în ciuda vocilor care susţin că domeniul contribuie prea puţin, cu doar 2%, la bugetul Uniunii. Băsescu a menţionat că din aceşti 2% sunt hrăniţi cei 500 de milioane de cetăţeni ai UE.

Preşedintele a mai spus, în prezenţa presei, că România pregăteşte şi o variantă de rezervă legată de portofoliul de comisar european, deşi vizează în mod clar agricultura. El i-a rugat pe ziarişti, râzând, să nu transmită însă faptul că România pregăteşte şi o variantă de rezervă.

Fostul ministru al Agriculturii Dacian Cioloş este avut în vedere pentru postul de comisar european în domeniul agriculturii, iar România beneficiază de susţinerea Franţei, Germaniei şi Poloniei pentru a obţine acest portofoliu în cadrul Comisiei Europene, a declarat, marţi, premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici