Băsescu s-a întâlnit cu Mahmoud Abbas

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit, duminică, la Ramallah, cu liderul palestinian Mahmoud Abbas, declarând, la finalul întrevederii, că în Orientul Mijlociu ar trebui să se treacă la negocierile pentru pace şi să se renunţe la precondiţiile pentru începerea discuţiilor.

66 afișări
Imaginea articolului Băsescu s-a întâlnit cu Mahmoud Abbas

Băsescu s-a întâlnit cu Mahmoud Abbas (Imagine din arhivă; Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Liderul palestinian a spus că România ar trebui să se implice în procesul de pace din Orientul Mijlociu dată fiind poziţia sa şi relaţiile bune pe care le are cu toate ţările din regiune.

La rândul său, preşedintele Băsescu a menţionat că, în urma discuţiilor avute, în ultimii ani cu liderii politici ai ţărilor din zonă, a constatat că toate statele din Orientul Mijlociu susţin că doresc pacea. El a adăugat că, în acest context, ar trebui să se treacă la negocierile pentru pace şi să se renunţe la precondiţiile care se pun înainte de începerea discuţiilor.

Băsescu a mai spus că este de înţeles năzuinţa palestinienilor de a avea o ţară, dar, în acelaşi timp, Israelul este îndreptăţit să aibă un punct de vedere despre planul de pace arab.

Preşedintele s-a referit şi la problema deschiderii unei reprezentanţe diplomatice a României la Ramallah. El a spus că ar fi vrut să inaugureze dumincă această clădire, însă din motive tehnice şi de securitate, nu s-a putut. Şeful statului a dat însă asigurări că deschiderea reprezentanţei este o chestiune de zile sau săptămâni.

Băsescu face, duminică, o vizită oficială la Autoritatea Naţională Palestiniană, la invitaţia omologului său, preşedintele Mahmoud Abbas, în programul deplasării fiind inclusă o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Teritoriile Palestiniene. Preşedintele este însoţit la Ramllah de ministrul de Externe.

Băsescu a declarat, la plecarea spre Ramallah, că procesul de pace în Orientul Mijlociu "poate fi continuat acum având în vedere evoluţiile politice din regiune", iar obiectivul ce trebuie atins este "două state, Palestina şi Israel, în pace şi securitate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici