Băsescu: Semnalele legate de apropierea R. Moldova de UE sunt pozitive

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Chişinău, că semnalele pe care le are faţă de apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană sunt pozitive şi că noua conducere de la Chişinău a fost "destul de convingătoare" că doreşte să reia drumul către UE.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Semnalele legate de apropierea R. Moldova de UE sunt pozitive

Băsescu: Semnalele legate de apropierea R. Moldova de UE sunt pozitive (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Obiectivul nostru major este să sprijinim ceea ce pentru dumneavoastră este un obiectiv major, adică apropierea şi integrarea în Uniunea Europeană atunci când Republica Moldova va fi gata de integrare. Pot să vă spun că semnalele pe care le avem sunt pozitive legat de Republica Moldova. Adică în cele cinci luni de când noua putere se află la conducerea ţării deja la Bruxelles a fost destul de convingătoare că vrea să reia un drum către Uniunea Europeană, ceea ce ne îndeamnă către ideea de a avea un parteneriat România-Republica Moldova destinat procesului de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană ca o soluţie pe care, în opinia noastră, cetăţenii Republicii Moldova o merită", a declarat preşedintele Traian Băsescu la începutul convorbirilor oficiale la care participă membrii celor două delegaţii oficiale ale României şi Republicii Moldova.

El a mai spus că cetăţenii moldoveni sunt europeni "prin naştere", iar locul lor este în Uniunea Europeană.

Înaintea discuţiilor între delegaţiile oficiale din cele două state, care se desfăşoară în prezent, preşedintele român, Traian Băsescu, şi preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, au avut o întâlnire la reşedinţa de stat de la Chişinău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici