Băsescu şi ambasadorul Rusiei au manifestat interes pentru "creşterea substanţei dialogului politic"

Preşedintele Traian Băsescu şi noul ambasador al Federaţiei Ruse, Oleg Sergheevici Malghinov, au subliniat, în discuţiile de la Cotroceni, "interesul pentru creşterea nivelului şi substanţei dialogului politic dintre cele două state".

341 afișări
Imaginea articolului Băsescu şi ambasadorul Rusiei au manifestat interes pentru "creşterea substanţei dialogului politic"

Traian Băsescu si Oleg Sergheevici Malghinov (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

"Discuţiile s-au concentrat asupra stadiului relaţiilor bilaterale, atât şeful statului, cât şi noul ambasador al Federaţiei Ruse subliniind interesul pentru creşterea nivelului şi substanţei dialogului politic dintre cele două state, pe baza unei abordări comune constructive, întemiată pe încredere şi spirit de cooperare", evidenţiază un comunicat al Preşedinţiei transmis după primirea ambasadorului rus, care a prezentat scrisorile de acreditare.

De asemenea, ambele părţi şi-au exprimat satisfacţia pentru evoluţia pozitivă a schimburilor comerciale bilaterale din ultimii doi ani, în ciuda crizei economice internaţionale, şi au împărtăşit o viziune comună privind valorificarea mai bună a oportunităţilor şi proiectelor de cooperare dintre România şi Federaţia Rusă în plan economic, potrivit sursei citate.

Întâlnirea a prilejuit şi un schimb de opinii privind agenda internaţională, inclusiv perspectivele de soluţionare pe cale paşnică a crizei din Siria şi teme de interes de pe agenda Consiliului NATO-Rusia, mai precizează comunicatul.

Oleg Sergheevici Malghinov l-a înlocuit pe fostul ambasador al Moscovei, Aleksandr Ciurilin, al cărui mandat de cinci ani s-a încheiat în noiembrie. Malghinov are vârsta de 55 de ani, lucrează în aparatul diplomatic de la Moscova de la începutul anilor '80, iar până la detaşarea sa la Bucureşti de către preşedintele Dmitri Medvedev a fost directorul Departamentului de colaborare umanitară şi drepturile omului din Ministerul rus de Externe, iar între 2003 şi 2006 a mai ocupat postul de ambasador în Bangladesh.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici