Băsescu: Singurul lucru la care "i-a dus capul" pe politicieni a fost să dubleze salariile, pensiile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la BNR, că singurul lucru la care "i-a dus capul" pe politicieni a fost să dubleze salariile, pensiile, să inventeze 222 de categorii de ajutoare sociale, în loc să optimizeze cheltuielile bugetare.

31 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Singurul lucru la care "i-a dus capul" pe politicieni a fost să dubleze salariile, pensiile

Băsescu: Singurul lucru la care "i-a dus capul" pe politicieni a fost să dubleze salariile, pensiile (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Politicienii au făcut ce i-a dus capul. Singurul lucru la care i-a dus capul a fost să dubleze salariile, pensiile, să inventeze 222 de categorii de ajutoare sociale. Atât i-a dus capul pe politicienii români în timp de creştere explozivă, este adevărat, artificială. Eh, s-a dezumflat", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că România a rămas numai cu ceea ce a construit corect.

"Am rămas numai cu ce am construit corect - cu Dacia, cu Nokia, cu o industrie care s-a restructurat, a devenit performantă, dar care produce prea puţin faţă de cât vrem noi, ceilalţi 22 de milioane, să câştigăm. Ne-am obişnuit să trăim din efectele exagerărilor capitalismului, din speculaţii şi mai puţin din muncă", a mai spus preşedintele Băsescu.

"Uitaţi-vă numai în Parlament. În două luni am avut trei legi venite una după alta şi mai vine una acum. Ba că reduc TVA, când n-ai bani să plăteşti profesorii şi medicii, ba că ieri au votat prin Senat reducerea cotei unice de la 16% la 10%, când nu ai bani de pensii, trebuie să iei bani din bugetul de stat să dai la pensii, ba că nu ştiu ce scutiri vor pentru făbricuţe de bere - m-am trezit cu legea la promulgare. Deci, atât ne duce capul. Interesul personal este deasupra interesului general în clasa noastră politică", a adăugat Băsescu.

Şeful statului a mai declarat că românii trebuie să se obişnuiască "să muncească bine ca să trăiască bine şi să trăiască mai puţin bine dacă muncesc mai puţin bine".

Traian Băsescu a afirmat că necesitatea modernizării statului nu a fost atât de stringentă până când România nu s-a lovit de efectele crizei, pentru că nu se vedea din cauza a două lucruri: consum excesiv faţă de propriile posibilităţi şi boom-ul imobiliar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici