Băsescu: Sper ca PMP să devină mai activ în a-l susţine pe Cristian Diaconescu în teritoriu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că PMP ar trebui să devină mai activ în a-l susţine în teritoriu pe candidatul său la prezidenţiale, Cristian Diaconescu, care, conform şefului statului, a ajuns la 7% şi va putea pune probleme.

272 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sper ca PMP să devină mai activ în a-l susţine pe Cristian Diaconescu în teritoriu

Cristian Diaconescu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele a precizat, la B1 TV, că obiectivul PMP şi al său nu este în niciun caz fuziunea, adăugând că acest partid are deja un candidat la Preşedinţie, în persoana lui Cristian Diaconescu.

”Îl voi susţine atât cât îmi permite calitatea de preşedinte. Sper ca PMP să devină mult mai activ în a-l susţine în teritoriu, pe măsură ce îşi şi completează golurile de organizaţii pe care le au şi să scoată un scor onorabil, dacă nu cumva să intre în turul doi”, a arătat Traian Băsescu.

El a ţinut să precizeze că PMP are ”cifre mici, încă”, dar este un salt, de la 2%, cu cât a început, la 7%.

”Dacă creşte în ritmul ăsta, va pune o problemă, mai ales că domnul Iohannis este pe trend de scădere”, a mai comentat Traian Băsescu, precizând că, din punctul de vedere al profilului, ca fost ministru de Externe şi de Justiţie, Cristian Diaconescu este” net superior” lui Iohannis.

”Eu vreau construcţia unui partid nou, care în 2016 să arate că este altceva decât partidele care au făcut toate compromisurile, din '90 şi până acum. Sper să reuşesc”, a mai spus Băsescu.

”Nu pot să spun acestei struţo-cămile, PNL-PDL, dreapta. Hai să fim serioşi. Toate abordările PNL din 2007 încoace au fost de total ataşament cu PSD, cu România Mare, cu cine au putut, împotriva democraţiei. PDL a intrat în capcana propriei lui conduceri, cum se va descurca, treaba lui”, a spus Băsescu.

El a mai arătat şi că actuala majoritate PSD şi alianţa PNL-PDL resping colaborarea cu preşedintele.

”Eu nu mor de dragul de a colabora cu ei, obiectivul meu este crearea unui partid nou. Nu au decât să rămână şi să îşi scoată singuri preşedinte, dacă pot, că nu poţi să te duci peste cineva care nu vrea şi să îi spui că vreau să te ajut”, a mai afirmat Traian Băsescu.

Şeful statului a menţionat că important este ca dreapta să aibă un candidat, adăugând că PDL va ceda candidatura la prezidenţiale în favoarea PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici