Băsescu spune că l-a avansat pe Oprea pentru refuzul de a numi oameni incompetenţi la MAI

Preşedintele Traian Băsescu a confirmat, miercuri, la ceremonia de instalare a noului ministru al Apărării, că l-a avansat în grad pe Gabriel Oprea pentru că acesta a refuzat să numească, pe criterii politice, oameni incompetetenţi, când era ministru al Internelor.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu spune că l-a avansat pe Oprea pentru refuzul de a numi oameni incompetenţi la MAI

Băsescu spune că l-a avansat pe Oprea pentru refuzul de a numi oameni incompetenţi la MAI (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Băsescu a precizat, în discursul său, că nu este lipsită de interes relaţia lui ca preşedinte cu noul ministru Gabriel Oprea.

El a precizat că l-a avansat în grad pe Oprea, în rezervă, datorită unei întâmplări petrecute la începutul anului 2009.

Traian Băsescu a spus că, atunci, Oprea fusese desemnat ministru de Interne şi a fost pentru oprima dată când a văzut un ministru care a venit şi a spus că renunţă la mandat pentru că a refuzat "numiri de oameni incompetenţi, dar pe criterii politice în MAI".

Şeful statului a spus că recunoaşte acest gest al unui ministru care în acest mod şi-a păstrat demnitatea.

Preşedintele Traian Băssecu a participat, miercuri seară, la ceremonia de preluare a mandatului de către noul ministru al Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici