Băsescu spune că problema candidaturii fiicei sale la PE a fost tranşată

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la Realiatea TV, că problema candidaturii Elenei Băsescu la Parlamentul European, a fost tranşată, fără a preciza cum, şeful statului subliniind însă că nici el, nici fiica sa, nu duc lipsă de bun simţ.

17 afișări
Imaginea articolului Băsescu spune că problema candidaturii fiicei sale la PE a fost tranşată

Băsescu spune că problema candidaturii fiicei sale la PE a fost tranşată

Moderatorul a citit un pasaj dintr-un interviu acordat săptămânalului "Academia Caţavencu" de Alina Mungiu Pippidi, posibil candidat al PDL la europarlamentare, în care aceasta spune că imaginea lui Traian Băsescu ar avea de suferit, în perspectiva alegerilor prezidenţiale, de pe urma impunerii unei candidatori a Elenei Băsescu la Parlamentul European. Preşedintele a replicat că nu este de acord cu abordarea. "Eu îmi cunosc foarte bine copilul. Sunt convins că fiica mea ştie ce are de făcut, pentru că este mult mai deşteaptă decât o credeţi", a adăugat preşedintele, precizând că fiica sa a studiat în America şi cunoaşte o limbă străină.

El a menţionat şi un incident, mediatizat de presă, în care Elena Băsescu a folosit greşit pluralul cuvântului "succes", precizând că dacă televiziunile ar fi difuzat până la capăt respectiva înregistrare, s-ar fi putut vedea că fiica sa s-a corectat imediat.

Băsescu a menţionat că abordarea Alinei Mungiu Pippidi este greşită pentru că pleacă de la premisa că şeful statuilui şi fiica acestuia sunt lipsiţi de bun simţ. El a îndemnat ca fiica sa cea mică să fie privită, pe viitor, cu mai multă atenţie. "Nu când este pe podium", a a adăugat, râzând, Băsescu.

Întrebat dacă PDL nu ar putea însă să "forţeze limitele servituţii voluntare" în privinţa candidaturii Elenei Băsescu, Traian Băsescu a răspuns: "Haideţi să vedem".

El i-a spus moderatorului că o poate cunoaşte "şi mânie" pe fiica preşedintelui. Întrebat dacă a discutat cu Elena Băsescu, aşa cum a anunţat recent, despre candidatura la PE, Traian Băsescu a răspuns negativ, precizând însă că subiectul a fost tranşat. Întrebat dacă Elena Băsescu va candida, Băsescu a spus: "Nu ştiu, vă va spune ea".

Numele Elenei Băsescu a apărut printre cele ale posibililor candidaţi PDL la europarlamentare. Alina Mungiu-Pippidi, candidat PDL la aceste alegeri, a criticat posibilitatea ca Elena Băsescu să candideze pentru un loc în Legislativul UE. Mai mult, Mungiu-Pippidi, susţinută de PDL Iaşi pentru PE, a trimis conducerii partidului o listă cuprinzând condiţiile sale pentru a accepta candidatura, ea cerând, printre altele, să nu poată fi candidaţi cei care au făcut infracţiuni, au colaborat cu Securitatea, sau au profitat sau profită de pe urma poziţiei publice a lor sau a unui membru al familiei lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici