Băsescu: Suspendarea din 2007 a fost lovitură de stat

Preşedintele Traian Băsescu a reluat, într-un interviu acordat BBC, ideea pe care a susţinut-o în mai multe ocazii, potrivit căria suspendarea sa din 2007 a fost o lovitură de stat, menţionând însă că nu este vorba de o obsesie, ci de o afirmaţie.

36 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Suspendarea din 2007 a fost lovitură de stat

Băsescu: Suspendarea din 2007 a fost lovitură de stat (Imagine: Mediafax Foto)

"Suspendarea preşedintelui în 2007 – şi nu e o obsesie, e doar o afirmaţie – a fost o lovitură de stat, orchestrată în linii mari de aceiaşi oameni care au orchestrat mineriada", a spus Băsescu.

Şeful statului a precizat că îşi asumă faptul că, în urma unei declaraţii făcute de el în urmă cu o săptămână, tema legată de mineriada din iunie 1990 a devenit subiect de campanie electorală

"Eu nu cred că în preajma unui astfel de eveniment, chiar suprapus cu campania electorală, nu trebuie să vorbim despre el. Este cel mai grav derapaj de la democraţie de la Revoluţie şi până astăzi. Or a nu vorbi despre subiect mi se pare o laşitate", a spus Băsescu.

Întrebat cum comentează faptul că discuţia despre mineriadă se poartă, în campanie, între eventuali foşti reprezentanţi ai FSN, Băsescu a răspuns: "Slavă Domnului, nu am fost membru FSN şi slavă Domnului, aş spune, nu am fost în Bucureşti – locuiam la Constanţa şi am văzut la televizor evenimentele, ca de altfel şi revoluţia".

Şeful statului a declarat, în repetate rânduri, că suspendarea sa a fost o lovitură de stat, orchestrată de fostul preşedinte Ion Iliescu şi de liderul PSD Mircea Geoană în colaborare cu premierul Călin Popescu Tăriceanu.

Ion Iliescu a declarat, după ce Traian Băsescu l-a acuzat că este specialist în lovituri de stat, că actualul şef al statului are "o obsesie maladivă" legată de acest subiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici