Băsescu: Susţinătorii lui Blaga l-au lăsat pe Ungureanu fără majoritate în Parlament

Preşedintele Traian Băsescu a criticat conducerea actuală a PDL şi pe liderul Vasile Blaga pentru îndepărtarea echipei lui Emil Boc din fruntea partidului după alegerile locale din iunie 2012, dar şi pentru rezultatele proaste obţinute la alegerile parlamentare din decembrie.

1343 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Susţinătorii lui Blaga l-au lăsat pe Ungureanu fără majoritate în Parlament

Băsescu: Susţinătorii lui Blaga l-au lăsat pe Ungureanu fără majoritate în Parlament (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Când tu strâmbi mecanismele interne, te faci că faci analize, dar în toate organizaţiile ataci guvernarea Boc ca fiind cauză, fără să spui că «Băi, frate, după ce Boc a câştigat din noul Clujul, mi-a dat mie prin cap să mă fac din nou preşedinte şi mi-am dat lovitura cu băieţii din organizaţiile mele care oricum nu au obţinut niciun bun rezultat şi l-am atacat pe Boc că s-au obţinut doar 23% la locale. Ei, şi după ce ţi-am dat lovitura Boc, cum ţi-am dat-o şi ţie Ungureanule, în Parlament. Că oamenii, susţinătorii moţiunii mele, au plecat la PSD şi l-au lăsat pe Ungureanu fără majoritate». Frunzăverde a fost locotenentul lui Blaga în moţiunea împotriva lui Boc din 2011. Şi toţi semnatarii s-au dus, şi duşi au fost. A căzut Guvernul, foarte bine. Dar nu poţi să o ţii tot aşa", a afirmat preşedintele Băsescu, la B1 TV.

Băsescu a arătat că deşi conducerea PDL a invocat măsurile guvernării Boc şi ieşirile preşedintelui de la Palatul Cotroceni în campania electorală ca fiind cauzele rezultatelor slabe de la parlamentare, adevărata cauză este că Dan Diaconescu a luat faţa PDL ca opozant faţă de guvernarea Ponta.

"L-ai schimbat pe Boc pentru că a obţinut 23% deşi câştigase Primăria Clujului, tu obţii 16% şi te gândeşti tu aşa, că e din cauza Guvernului şi a ieşirilor preşedintelui. Dar nu te uiţi că datorită faptului că nu ai existat în campanie, s-a văzut foarte bine domnul Dan Diaconescu de la Târgu-Jiu, a polarizat ca fiind singurul oponent la Ponta, că PDL cu conducerea lui era pitit în campanie. Au fost şi blaturi, indiscutabil. PDL era pitit, s-a văzut Dan Diaconescu şi nu au văzut cum au plecat procentele de la 23% ale lor către cele cinci pe care le luase Dan Diaconescu în locale. Şi l-au făcut pe Dan Diaconescu de 13% şi ei de 16%. Nu ai văzut ieşirile lui Dan Diaconescu, dar cu siguranţă ieşirile preşedintelui au fost problema şi măsurile domnului Boc. Nu poţi să mergi atât de departe şi să îi consideri pe toţi naivi, ca să nu spun altfel", a afirmat Băsescu.

El a arătat că "furia şi dezamăgirea" este că în PDL, care "este recunoscut ca partid european", s-a stricat exact această "fibră internă".

"Dar furia, dezamăgirea, este că PDL este un partid recunoscut ca fiind european şi tu îi strici exact fibra internă cu minciuni, cu exact sloganurile cu care ai fost bătut din exterior, de data asta le foloseşti în bătălia internă din partid", a mai spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici