Băsescu susţine că, deşi există progrese, asistenţa consulară rămâne "profund deficitară"

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la întâlnirea cu diplomaţii români, că se poate constata un progres în extinderea reţelei consulare şi dotarea acesteia cu personal, dar a apreciat că asistenţa consulară rămâne "profund deficitară".

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu susţine că, deşi există progrese, asistenţa consulară rămâne "profund deficitară"

Băsescu susţine că, deşi există progrese, asistenţa consulară rămâne "profund deficitară"

"În ceea ce priveşte problematica de ordin consular, dacă anul trecut constatam că nu reuşim să ieşim din imobilism pentru a face faţă problemelor consulare pe care le avem în mod deosebit în Spania şi în Italia, anul acesta putem constata un progres pe extinderea reţelei consulare şi echiparea cu personal a consulatelor, inclusiv a celui de la Chişinău, unde lucrurile s-au îmbunătăţit", a spus Băsescu.

El la apreciat însă că asistenţa consulară rămâne "profund deficitară".

Băsescu a spus, pe de altă parte, că foarte mulţi români nu anunţă ambasadele sau consulatele în momentul în care se află în străinătate.

Şeful statului a afirmat că Ministerul de Externe trebuie să genereze o campanie prin care românii să ştie că pot fi ajutaţi eficient când se află în străinătate dacă informează instituţiile statului român, ambasade şi consultate, despre prezenţa lor pe teritoriul respectivelor ţări.

"Dacă ambasada, consultatul nu sunt informate, este extrem de dificil să ajute", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici